Marți, 24 Februarie 2015 - 05:32 AM Aleg.RO: Deputatii au dat aviz pentru arestarea preventiva a Elenei Udrea, in dosarul “Gala Bute”

Publicat de: ---

7plus Autor: Cristina Stefan

Deputatii au avizat prin vot, luni dupa-amiaza, solicitarea procurorilor privind incuviintarea arestarii preventive pentru 30 de zile a Elenei Udrea, cercetata in dosarul “Gala Bute” . Masura nu va fi pusa in aplicare de indata, avand in vedere ca deputatul se afla deja in arest la domiciliu, intr-un alt dosar- “Microsoft”, urmand ca Instanta sa decida daca Udrea va fi dusa sau nu, din nou, in Arestul Politiei Capitalei.

 

Dupa ce, anterior votului privind aceasta solicitare a DNA, deputatii au dat aviz favorabil cererii procurorilor anticoruptie privind urmarirea penala a fostului ministru, in acelasi dosar- “Gala Bute”, alesii din Camera Deputatilor au aprobat si cealalta cerere a reprezentantilor Directiei Nationale Anticoruptie, mai precis cea privind arestarea preventiva pentru 30 de zile a Elenei Udrea.

Rezultatul votului secret, cu bile, a aratat astfel: 170 “pentru”, 118 “contra”, ca urmare deputatii au aprobat si aceasta noua cerere in cazul deputatului PMP. Va mai spunem ca au fost 325 deputati prezenti la vot, din totalul de 396 de alesi ai Camerei, si ca au fost 301 voturi exprimate, 13 dintre ele fiind anulate.

Va amintim ca, pe 12 februarie, magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au dispus arestarea pentru 30 de zile a Elenei Udrea, in dosarul “Microsoft”. Deputatul PMP a constestat, insa, aceasta decizie a Instantei Supreme, iar saptamana trecuta, mai exact pe 17 februarie, judecatorii ICCJ i-au dat castig de cauza, dispunand ca fostul ministru al Dezvoltatii si Turismului sa fie cercetat in arest la domiciliu, astfel ca Udrea a putut parasi arestul Politiei Capitalei.


(130 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
7 Plus

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa 7 Plus:

Deputatii au dat aviz pentru arestarea preventiva a Elenei Udrea, in dosarul “Gala Bute” | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.29407787322998 seconds.