Vineri, 20 Februarie 2015 - 05:27 AM Aleg.RO: Iohannis: judecatorii CC, un stalp al democratiei

Publicat de: ---

Puterea taguri: iohannis, judecatori, cc, stalp, democratie, romania

Zi memorabila pentru Simona Maya Teodoroiu . Aleasa miercuri de plenul Senatului in calitatea de judecator al Curtii Constitutionale, aceasta a depus joi juramantul la Palatul Cotroceni in fata presedintelui Klaus Iohannis.

Ocazia a fost folosita de seful statului pentru a adresa un mesaj magistratilor CC. „În primul rand, doamna judecator va felicit si va doresc mult succes in aceasta misiune nobila de judecator al Curtii Constitutionale a Romaniei. Este un lucru evident ca va veti ocupa, impreuna cu colegele si colegii dumneavoastra, de respectarea Constitutiei Romaniei, nu voi insista asupra acestui aspect. Este, insa, important de subliniat, domnule presedinte Zegrean, onorati judecatori ai Curtii Constitutionale, ca, dupa parerea mea, dumneavoastra reprezentati ceea ce s-ar numi un stalp al democratiei din Romania. Eu cred ca munca pe care o depuneti este extrem de importanta pentru consolidarea democratiei in Romania si va incurajez sa mergeti mai departe cu toata hotararea, cu toata responsabilitatea, cu toata demnitatea, sa dovediti si in continuare ca stiti sa faceti fata oricaror situatii dificile”, a afirmat presedintele Romaniei dupa ce Simona Maya Teodoroiu a depus juramantul.

Altfel, la finalul ceremoniei la care au luat parte judecatorii Curtii Constitutionale, presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, ministri si consilieri prezidentiali, seful statului a ciocnit o cupa cu sampanie si a schimbat cateva cuvinte cu o parte din cei prezenti. De la acest eveniment au lipsit premierul Victor Ponta si presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, care a fost inlocuit de vicepresedintele Camerei, Florin Iordache. Simona Maya Teodoroiu a fost propusa de PSD si a obtinut votul favorabil a 87 de senatori, in timp ce Mona Lisa Neagoe, sustinuta de PNL, a beneficiat de 73 de voturi.


(129 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Puterea

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Puterea:

Iohannis: judecatorii CC, un stalp al democratiei | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.28288197517395 seconds.