Vineri, 20 Februarie 2015 - 05:27 AM Aleg.RO: Arestul Central va fi extins, din cauza supaaglomerarii, in sediul revistei Politia Romana

Publicat de: ---

romanialibera

Sursele citate au declarat, pentru MEDIAFAX, ca Arestul Central al Politiei Capitalei urmeaza sa fie extins intrucat gradul de ocuparea a acestuia a ajuns la aproape suta la suta .

Reprezentantii Inspectoratului General al Politiei Romane (IGPR) au hotarat, la sfarsitul anului trecut, ca Arestul sa fie extins in alte doua corpuri de cladire situate in curtea acestuia, ocupate de revista Politia Romana si Institutul pentru Cercetarea si Prevenirea Criminalitatii.

In acest sens, s-a hotarat ca redactia sa fie mutata in aceeasi cladire in care functioneaza si Centrul de Presa al IGPR, in strada Domnita Anastasia, in timp ce angajatii Institutului pentru Prevenirea Criminalitatii vor lucra in cladirea Centrului Cultural al Ministerului Afacerilor Interne, din strada Mihai Voda, unde, conform surselor citate, au inceput deja lucrarile pentru reamenajarea birourilor.

In prezent, in Arestul Politiei Capitalei sunt inchisi, printre altii, fosta sefa a DIICOT Alina Bica, cumnatul premierului Victor Ponta, Iulian Hertanu, omul de afaceri Dorin Cocos si fiul acestuia, Alin, primarul suspendat al municipiului Piatra Neamt, Gheorghe Stefan, fostul presedinte al Federatiei Romane de Box Rudel Obreja si fostul ministru al Internelor Cristian David.

De asemenea, reprezentantii Politiei Capitalei au declarat, pentru MEDIAFAX, ca "pe parcursul anului 2014 a fost analizata, in mai multe etape, situatia Centrului de Retinere si Arestare Preventiva 1, programandu-se lucrari de reabilitare si igienizare a acestui spatiu".

Citeste si: Renovari la Arestul Central al Politiei Capitalei. Punctul de acces pentru public, varuit

Sursa citata a precizat ca in perioada urmatoare vor avea loc lucrari de igienizare in zona de acces, spatiul destinat vizitatorilor, precum si in camerele in care se asigura dreptul la grefa, urmand sa fie adusa si mobila noua.

Renovarea va fi realizata cu angajati ai Politiei Capitalei si nu se va apela la serviciile unei societati private, a mai precizat sursa citata.

Deputatul PMP Elena Udrea, care a stat in Arestul Central al Politiei Capitalei din 10 februarie pana in 17 februarie, a solicitat conducerii structurii sa-i permita ca, pe banii ei, sa varuiasca celula in care a fost inchisa, sa vopseasca gratiile si caloriferele, sa schimbe mobilierul si sa tapeteze peretii, potrivit unor surse din Politie.

Sursele citate au precizat, pentru MEDIAFAX, ca, in virtutea legii donatiei, Elena Udrea a adresat conducerii Arestului Central al Politiei Capitalei o cerere in care a solicitat sa i se permita sa-si renoveze celula. Solicitarea Elenei Udrea urma sa fie analizata in aceasta saptamana de seful Arestului Capitalei.

Elena Udrea a fost plasata, in 17 februarie, in arest la domiciliu, printr-o decizie definitiva luata de Inalta Curte de Casatie si Justitie, care a judecat contestatia deputatului PMP la decizia de arestare preventiva dispusa in 11 februarie, in dosarul "Microsoft".


(93 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
România Liberă

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa România Liberă:

Arestul Central va fi extins, din cauza supaaglomerarii, in sediul revistei Politia Romana | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.29042792320251 seconds.