Joi, 19 Februarie 2015 - 05:44 AM Aleg.RO: MAE: Noul Guvern moldovean sa continue eforturile de consolidare a parcursului pro-european

Publicat de: ---

curierulnational

Formarea noul Guvernului de la Chisinau, "la capatul unui indelungat proces de consultari politice, reprezinta premisa pentru abordarea neintarziata a problemelor care stau astazi in fata Republicii Moldova", apreciaza MAE, dupa ce Parlamentul moldovean a aprobat un nou Executiv .

Ministerul Afacerilor Externe asteapta ca noul Executiv sa continue, "intr-o maniera intensificata si consecventa, eforturile in directia consolidarii parcursului pro-european, a aprofundarii reformelor democratice si intaririi institutiilor statului de drept, in consens cu mesajul transmis de cetateni la alegerile din 30 noiembrie 2014".

"Responsabilitatea asigurarii unei guvernari eficiente, stabile, care sa tina cont si sa respecte aceste asteptari ale cetatenilor revine tuturor fortelor care au dat votul pentru investirea Guvernului. Din acest punct de vedere, urmarirea stricta a obiectivului integrarii europene, respectiv al realizarii reformei conform standardelor europene va constitui un test de incredere pentru aceste forte", sustine MAE.

Totodata, Ministerul de Externe da asigurari Romania ramane angajata pentru dezvoltarea, in continuare, a dialogului politic si a cooperarii concrete cu Republica Moldova, pentru sustinerea eforturilor autoritatilor de la Chisinau indreptate spre consolidarea parcursului european.

Republica Moldova are un nou Guvern, dupa ce programul si Cabinetul prezentate miercuri de noul premier Chiril Gaburici au primit votul a 60 de deputati, in contextul in care avea nevoie de votul majoritatii simple de 51 de voturi din partea celor 100 de parlamentari moldoveni.

Citeste si: Chiril Gaburici, noul premier al Republicii Moldova. Presedintele moldovean Nicolae Timofti a semnat decretul de numire

Presedintele moldovean, Nicolae Timofti, a semnat decretul de numire a Guvernului Gaburici, imediat dupa ce noul Executiv a primit votul de incredere in Parlament, relateaza agentia IPN in pagina electronica.

Timofti l-a desemnat, pe 14 februarie, printr-un decret pe Chiril Gaburici, propus de catre Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM), sa formeze Guvernul, dupa ce, pe 12 februarie, programul si cabinetul propuse de catre premierul in exercitiu Iurie Leanca nu au obtinut numarul de voturi necesar in Parlament.


(106 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Curierul Național

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Curierul Național:

MAE: Noul Guvern moldovean sa continue eforturile de consolidare a parcursului pro-european | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.30319094657898 seconds.