Miercuri, 18 Februarie 2015 - 05:29 AM Aleg.RO: Klaus Iohannis - anunt important privind strategia de aparare

Publicat de: ---

Cotidianul

Admnistratia Prezidentiala anunta printr-un comunicat ca presedintele Kalus Iohannis a inceput Consultari la nivel interinstitutional pentru elaborarea Strategiei Nationale de Aparare .

Din initiativa Presedintelui Romaniei, domnul Klaus Iohannis, a inceput procesul de consultari la nivel interinstitutional pentru elaborarea Strategiei Nationale de Aparare. În conformitate cu prevederile Constitutiei Romaniei si Legea 473/2004 privind planificarea Apararii, Strategia Nationala de Aparare a Tarii este principalul document care fundamenteaza planificarea apararii la nivel national, alaturi de programul de guvernare in vigoare. Documentul trebuie inaintat Parlamentului in termen de 6 luni de la investirea in functie a Presedintelui. La nivelul Administratiei Prezidentiale, cu redactarea acestui document este insarcinat Departamentul Securitatii Nationale condus de domnul consilier prezidential George Scutaru.

Marti, 17 februarie, domnul consilier prezidential George Scutaru si domnul consilier de stat Sebastian Huluban au avut o intalnire cu membrii Comisiei de Aparare din Camera Deputatilor pentru a le prezenta liniile generale ale viitoarei Strategii Nationale, solicitandu-se din partea deputatilor propuneri in acest sens. Un demers similar va fi facut in Comisia de Aparare a Senatului Romaniei. Între timp, se primesc de la institutii ale statului evaluari privind riscurile, amenintarile si vulnerabilitatile la adresa securitatii nationale, informatii care vor fi folosite in elaborarea documentului final. Procesul de definitivare a Strategiei Nationale de Aparare va include si discutii cu organizatii nonguvernamentale, care isi desfasoara activitatea in domeniul securitatii nationale.

Aceste actiuni se inscriu in viziunea politica a domnului Presedinte Klaus Iohannis, potrivit careia Parlamentul trebuie sa fie un partener in reformarea institutiilor publice.


(76 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Cotidianul
· Alte știri din sursa
Cotidianul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Cotidianul:

Klaus Iohannis - anunt important privind strategia de aparare | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.30176401138306 seconds.