Miercuri, 18 Februarie 2015 - 05:29 AM Aleg.RO: PERCHEZITII la firma surorii si cumnatului lui Victor Ponta. Cumnatul lui Ponta, Sebastian Ghita, presedintele CJ Prahova si deputatul Vlad Cosma, adusi la audieri la DNA Ploiesti - LIVE TEXT

Publicat de: ---

AMOS News

UPDATE 13:25 - Deputatul PSD Vlad Cosma este si el audiat la DNA Ploiesti

Deputatul PSD Vlad Cosma este si el audiat, marti, la DNA Ploiesti, in dosarul vizand fraudarea de fonduri UE si in care au fost adusi cu mandat la DNA Iulian Hertanu, cumnatul premierului Victor Ponta, presedintele Consiliului Judetean Prahova, Mircea Cosma, si parlamentarul Sebastian Ghita .

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX ca Vlad Cosma, fiul sefului CJ Prahova, Mircea Cosma, a fost adus cu mandat la sediul DNA Ploiesti.

UPDATE 12:36 - Presedintele CJ Prahova, Mircea Cosma, adus la DNA Ploiesti, in dosarul cumnatului lui Ponta

Presedintele Consiliului Judetean Prahova, Mircea Cosma, a fost adus de anchetatori, marti, la sediul DNA Ploiesti, pentru a fi audiat in dosarul in care este vizat Iulian Hertanu, cumnatul premierului Victor Ponta si in care a fost adus cu mandat si deputatul Sebastian Ghita.

Mircea Cosma a ajuns la sediul DNA Ploiesti in jurul orei 12.30, fiind adus de procurori cu o masina cu girofar.

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX ca Mircea Cosma a fost adus cu mandat de aducere pentru a fi audiat in dosarul care vizeaza modul de derulare a lucrarilor pentru introducerea canalizarii in zeci de localitati din Prahova, inclusiv Comarnic.

Lucrarile sunt facute in baza unui proiect european, fiind executate de SC Hidro Prahova SA, societate constituita prin asocierea Consiliului Judetean Prahova cu mai multe consilii locale din judet, precum si de SC Euroconstruct Trading 98 SRL si SC Grossman Engineering Group SRL, una din firmele lui Iulian Hertanu, cumnatul premierului Victor Ponta.

Intrebat daca are vreo legatura cu contractul de canalizare de la Comarnic, Mircea Cosma a raspuns ca "legatura consta in faptul lucrarile se deruleaza in judetul Prahova".

UPDATE 11:56 - Sebastian Ghita, adus cu mandat la DNA Ploiesti, fiind suspect in dosarul cumnatului lui Ponta

Deputatul Sebastian Ghita a fost adus cu mandat, marti, la DNA Ploiesti, el fiind suspect in dosarul in care este vizat Iulian Hertanu, cumnatul premierului Ponta. ”Am venit cu mandat, am primit citatie”, a spus Sebastian Ghita, care a ajuns la DNA Ploiesti in jurul orei 11.50.

Citeste si: Sebastian Ghita, adus cu mandat la DNA Ploiesti, fiind suspect in dosarul cumnatului lui Ponta

UPDATE 11:50 - Iulian Hertanu, cumnatul premierului Victor Ponta, adus la audieri la DNA Ploiesti

Iulian Hertanu, cumnatul premierului Victor Ponta, a fost adus, marti, la DNA Ploiesti, pentru a fi audiat in dosarul in care procurorii DNA au facut perchezitii la mai multe firme, pentru infractiuni de fraudare a fondurilor Uniunii Europene, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Iulian Hertanu a fost adus la DNA Ploiesti in jurul orei 11.30, cu o duba a Jandarmeriei, nefacand nicio declaratie jurnalistilor aflati acolo.

De asemenea, anchetatorii au descarcat la sediul DNA Ploiesti si mai multe documente si calculatoare ridicate in urma perchezitiilor facute marti dimineata in acest dosar.

La ora transmiterii acestei stiri, la DNA Ploiesti sunt audiati Iulian Hertanu, fostul consilier judetean in CJ Prahova Mihai Coman, precum si o alta persoana suspectata in acest dosar.

UPDATE 11:20 - Fost consilier judetean PSD, audiat la DNA Ploiesti in dosarul cumnatului lui Victor Ponta

Mihai Coman, fost consilier judetean PSD in Consiliul Judetean Prahova, a fost adus de anchetatori, marti, la DNA Ploiesti, pentru a fi audiat in dosarul in care procurorii DNA au facut perchezitii la mai multe firme, intre care SC Exfin SRL, controlata de sora si cumnatul premierului Victor Ponta.

Mihai Coman, fost consilier judetean PSD, a fost adus la sediul DNA Ploiesti in jurul orei 11.00, el fiind ridicat de anchetatori in urma unor perchezitii facute in dosarul in care ar fi vizata si SC Exfin SRL, detinuta de sora premierului, Alexandra Hertanu, si de sotul acesteia, Iulian Hertanu.

Mihai Coman nu a facut nicio declaratie la intrarea in sediul DNA Ploiesti, unde ar urma sa fie aduse pentru audieri mai multe persoane, intre care si Iulian Hertanu, cumnatul premierului Victor Ponta.

Mihai Coman a fost consilier judetean PSD in mandatul 2000-2004 si detine firma SC Indserv din Ploiesti.

UPDATE 10:35 - O firma a cumnatului lui Ponta ar fi fraudat fonduri UE pentru lucrari de extindere a retelei de canalizare in Comarnic

O firma a lui Iulian Hertanu, cumnatul lui Victor Ponta, impreuna cu mai multe societati, intre care Euroconstruct Trading, ar fi obtinut ilegal un proiect european privind extinderea retelei de canalizare in Comarnic, din care si-ar fi insusit sume mari de bani, prin schimbarea destinatiei fondurilor, sustin surse judiciare.

Citeste si: O firma a cumnatului lui Ponta ar fi fraudat fonduri UE pentru lucrari de extindere a retelei de canalizare in Comarnic

UPDATE 09:11 - Prejudiciu de 7,8 milioane de lei, in dosarul care vizeaza si firma surorii si cumnatului lui Ponta - surse

Anchetatorii suspecteaza ca in dosarul in care au loc perchezitii la mai multe firme, intre care si cea a surorii si cumnatului lui Victor Ponta, s-ar fi deturnat aproximativ 54 la suta din fondurile dintr-un proiect european, prejudiciul fiind estimat la 7,8 milioane de lei, spun surse judiciare.

Sursele citate au declarat, pentru MEDIAFAX, ca in acest dosar, care vizeaza infractiuni de fraudare a fondurilor UE, anchetatorii suspecteaza ca s-ar fi deturnat aproximativ 54 la suta din fondurile dintr-un proiect european, banii fiind insusiti in interes propriu. De asemenea, in cauza sunt suspiciuni si cu privire la comiterea unor infractiuni asimilate celor de coruptie, printre care si fapte de evaziune fiscala.

Prejudiciul produs ar fi fost estimat la 7,8 milioane de lei, la care s-ar adauga un prejudiciu de 2,5 milioane de lei, din evaziune fiscala, au precizat sursele citate.

Citeste si: REACTIA lui Ponta despre cercetarile DNA in cazul surorii si cumnatului sau: Nu cunosc, ar fi gresit sa comentez. Legea sa fie egala

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie Ploiesti fac cercetari intr-o cauza penala privind infractiuni asimilate celor de coruptie si infractiuni de fraudare a fondurilor Uniunii Europene, se arata intr-un comunicat de presa al DNA.

Potrivit sursei citate, in acest dosar au loc 14 perchezitii, majoritatea in Bucuresti si Ploiesti, la sediile unor societati comerciale si la domiciliile unor persoane.

Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, ca una dintre firmele la care se fac perchezitii este SC Exfin SRL, fondata de Cornelia Naum, mama premierului Victor Ponta, care este controlata in prezent de catre sora si cumnatul primului ministru, Alexandra si Iulian Hertanu.

Potrivit surselor citate, Iulian Hertanu ar urma sa fie dus la audieri, la DNA Ploiesti.

Procurorii sunt sprijiniti in aceasta cauza de Serviciul Roman de Informatii si Brigada Speciala de Interventie a Jandarmeriei. 


(106 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

PERCHEZITII la firma surorii si cumnatului lui Victor Ponta. Cumnatul lui Ponta, Sebastian Ghita, presedintele CJ Prahova si deputatul Vlad Cosma, adusi la audieri la DNA Ploiesti - LIVE TEXT | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.32147598266602 seconds.