Marți, 17 Februarie 2015 - 06:07 AM Aleg.RO: Lovitura data culturii: timbrul care ar scumpi pretul cartilor si al biletelor la teatru si concerte

Publicat de: ---

curierulnational

Cartile si biletele la concerte sau la teatru s-ar putea scumpi, in medie cu 5% . Un proiect de lege naste controverse. Iubitorii de arta ar fi nevoiti sa suporte timbrul cultural. Mai multi parlamentari vor sa inlocuiasca actualul timbru literar. Proiectul de lege a fost deja adoptat tacit de Senat. Editurile si producatorii de spectacole gandesc in perspectiva: daca legea se aplica in aceasta forma, nu au nicio garantie ca-si vor recupera vreodata banii investiti. Timbrele culturale trebuie platite in avans.

Timbrul cultural vizeaza 8 categorii. Federatia Editorilor din Romania, Asociatia Producatorilor si Organizatorilor de Spectacole si Uniunea Producatorilor de Fonograme din Romania sunt impotriva "taxei pe cultura". Impactul negativ pe care l-ar avea o astfel de lege inseamna stagnarea dezvoltarii economice si culturale.

Daca proiectul de lege ar trece de Camera Deputatilor, s-ar ajunge la un adevarat dezastru. Pana acum, timbrul cultural reprezenta 2%.

Timbrul de un leu ar urma sa fie pus pe fiecare carte in parte.

Dar la fel ar afecta si industria muzicala.

Directorii de teatre nu doresc sa comenteze inca pe marginea propunerii de lege.


(128 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Curierul Național

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Curierul Național:

Lovitura data culturii: timbrul care ar scumpi pretul cartilor si al biletelor la teatru si concerte | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.31215691566467 seconds.