Marți, 17 Februarie 2015 - 06:07 AM Aleg.RO: Deputatul Mircea Rosca, trimis in judecata pentru trafic de influenta

Publicat de: ---

Cotidianul

Procurorii DNA Ploiesti l-au trimis in judecata, in stare de arest la domiciliu, pe deputatul Mircea Rosca, pentru mai multe fapte de coruptie . În acelasi dosar, alti 11 inculpati au fost trimisi in judecata, printre care si omul de afaceri Adrian Rotila.

„Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie, Serviciul Teritorial Ploiesti, au dispus trimiterea in judecata a inculpatului Rosca Mircea - deputat in Parlamentul Romaniei - in stare de arest la domiciliu, pentru comiterea a doua infractiuni de trafic de influenta dintre care una in forma continuata, precum si pentru instigare la savarsirea a patru infractiuni de abuz in serviciu avand drept consecinta obtinerea pentru altul a unor foloase necuvenite”, se arata in comunicatul DNA.

Fostul deputat liberal a fost retinut de procurorii DNA in noiembrie, 2014, dupa aproape sase ore de percehizitii la domiciliul acestuia.

Potrivit anchetatorilor, in 2011, cand era vicepresedinte al organizatiei judetene Prahova a PNL, Rosca "a pretins de la un denuntator suma de 20.000 euro pentru a-si exercita influenta asupra inculpatului Popescu Gabriel Stelian si asupra celorlalti membri ai Consiliului Local Azuga, pentru a inlesni dobandirea unor terenuri pe raza localitatii respective de catre firma denuntatorului".

Din cei 20.000 de euro, Mircea Rosca ar fi primit, prin intermediul lui Gabriel Popescu - presedintele PNL Azuga -, 5.000 de euro, iar 11.000 de euro "au fost folositi in interesul formatiunii politice pe care o conducea de la nivel judetean", sustine DNA "Diferenta de 4.000 euro (pana la totalul de 20.000 - n.r.) a fost remisa de acelasi inculpat secretarului Primariei Azuga, Dumbrava Diana Camelia, in vederea indeplinirii unor acte ce intrau in atributiile sale de serviciu si care vizau desfasurarea propriu-zisa a procedurii de achizitie publica si desemnarea castigatoare a firmei denuntatorului", sustin procurorii.


(146 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Cotidianul
· Alte știri din sursa
Cotidianul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Cotidianul:

Deputatul Mircea Rosca, trimis in judecata pentru trafic de influenta | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.29399609565735 seconds.