Marți, 17 Februarie 2015 - 06:07 AM Aleg.RO: DNA l-a trimis in judecata pe deputatul Mircea Rosca, acuzat de fapte de coruptie

Publicat de: ---

7plus Autor: Cristi Ionita

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Ploiesti anunta trimiterea in judecata a deputatului Mircea Rosca si a altor 11 inculpati implicati in acelasi dosar .

 

Deputatul Mircea Rosca este trimis in judecata pentru comiterea a doua infractiuni de trafic de influenta, dintre care una in forma continuata, precum si pentru instigare la savarsirea a patru infractiuni de abuz in serviciu avand drept consecinta obtinerea pentru altul a unor foloase necuvenite.

Conform procurorilor, in cursul anului 2011, in calitate de vicepresedinte al organizatiei judetene Prahova a unui partid, Mircea Rosca a pretins de la un denuntator – administrator de firma, suma de 20.000 euro pentru a-si exercita influenta asupra presedintelui din acea perioada al organizatiei locale Azuga, judetul Prahova ? Gabriel Stelian Popescu si, prin acesta, asupra celorlalti membri ai Consiliului Local Azuga si a factorilor decizionali din cadrul Primariei orasului Azuga, in vederea inlesnirii dobandirii unor terenuri pe raza localitatii respective de catre firma denuntatorului, suma din care a primit efectiv – prin intermediul inculpatului Gabriel Stelian Popescu ? 5.000 euro, iar 11.000 euro au fost folositi in interesul formatiunii politice pe care o conducea de la nivel judetean.

Mircea Rosca a fost trimis in judecata in stare de arest la domiciliu, in conditiile in care magistratii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie au admis, luni, propunerea procurorilor de prelungire a mandatului de arest la domiciliu. In acelasi dosar au mai fost trimisi in judecata alti 11 inculpati: Adrian Rotila (arest la domiciliu – cumparare de influenta in forma continuata, complicitate la savarsirea a patru infractiuni de abuz in serviciu, doua infractiuni de dare de mita), Gabriel Stelian Popescu (stare de libertate sub control judiciar – trafic de influenta, dare de mita), Diana Camelia Dumbrava (stare de libertate sub control judiciar – luare de mita), Adrian Strambeanu (stare de libertate sub control judiciar – abuz in serviciu, luare de mita), Marian Emanuel Rotaru (stare de libertate sub control judiciar – abuz in serviciu, luare de mita), Simona David, Mariana Malea, Cristina Savu, Mihail Faca, Adrian Emanuil Semcu si Gabriela Cristina Serbanoiu, toti in stare de libertate pentru abuz in serviciu.


(136 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
7 Plus

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa 7 Plus:

DNA l-a trimis in judecata pe deputatul Mircea Rosca, acuzat de fapte de coruptie | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.31502199172974 seconds.