Vineri, 30 Ianuarie 2015 - 05:51 AM Aleg.RO: „Poezia” lui Zgonea pe subiectul „pietrei de moara de la gatul” politicienilor: „Nu ne-am nascut cu imunitate, nu traim cu imunitate si nu o sa moara nimeni cu imunitate”

Publicat de: ---

Gndul Andreea Alexandru/Mediafax

Tweet 0 Comenteaza 0 Email Adresa de e-mail la care vrei sa primesti STIREA atunci cand se intampla Aboneaza-te

"Eu cred ca este o procedura normala . Nu am procedura sa convoc de indata in situatie exceptionala, doar pentru un raport al ANI, Camera Deputatilor si sa-i cer Comisiei juridice sa faca acest raport. As fi facut-o cu mare placere. Sustin aceasta initiativa a domnului Horia Georgescu ( director ANI n.r), nu cred ca trebuie sa tergiversam si nu cred ca am vazut la Camera Deputatilor, de cand am preluat aceasta functie, vreo tergiversare sau vreun vot cu privire la decizia ICCJ referitoare la incompatibilitatea unui coleg. Am modificat statulul in 2012 astfel incat sa luam act de decizie, nu sa facem un raport al comisiei juridice in care sa analizam decizia ICCJ. Sustin acest lucru", a explicat presedintele Camerei Deputatilor.

El a mai spus ca este de acord si cu procurorul general Codruta Kovesi in privinta imunitatii parlamentarilor, aratand ca aceasta imunitate este "o piatra de moara la gatul politicienilor" si ca asteapta o propunere de "eliminare" a ei din partea Ministerului Public.

"In acest moment, pentru clasa politica disparitia imunitatii inseamna disparitia unui subiect care era ca o piatra de moara la gatul fiecarui politician care ajunge in Camera Deputatilor sau in Senat Nu stiu in care registru sa semnez, as semna de astazi sa scap de aceasta imunitate. Nu ne avantajeaza cu nimic si nu cred ca trebuie sa avem discutii cu privire la analiza unui dosar, ca e pe fond, ca e pe forma, un dosar facut de instanta la adresa unui politician. Nu il avantajeaza cu nimic pe un politician in 2015 ca are imunitate stabilita prin Constitutie, dar sunt suta la suta convins ca nu clasa politica trebuie sa ia aceasta decizie", a mai spus Zgonea.

Zgonea a sustinut ca Ministerul Public trebuie sa aiba "o propunere de legislatie" si ca "nu o sa moara nimeni cu imunitate".

"Daca Ministerul Public are o propunere de legislatie care sa evite pe viitor sa avem astfel de discutii. Nu vreau sa mai fiu intrebat de presa cu privire la actiunea in justitie la adresa unui parlamentar, nu ne-am nascut cu imunitate, nu traim cu imunitate si nu o sa moara nimeni cu imunitate, sa fie foarte clar acest punct de vedere, pe care s-ar parea sa multi nu l-au inteles. Sustin intrutotul, dar nu sunt de acord ca politicienii sa-si faca ei legea, ci vreau un proiect facut de societatea civila si Ministerul Public. Deputatii vor sa scape de aceasta corvoada, sa fie intrebati daca-l voteaza sau nu-l voteaza", a mai declarat Zgonea.

 

Citeste si Zgonea: Deputatii care au lipsit de la discutiile despre insolventa si credite vor fi sanctionati Citeste si Valeriu Zgonea nu mai vrea sa cumpere flori pentru Camera Deputatilor


(297 afiri)

 

Link-uri înrudite

· Alte tiri din sursa
Gndul

· Alte tiri de la ---


Azi: Cea mai citit tire din sursa Gndul:

„Poezia” lui Zgonea pe subiectul „pietrei de moara de la gatul” politicienilor: „Nu ne-am nascut cu imunitate, nu traim cu imunitate si nu o sa moara nimeni cu imunitate” | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparin autorilor. Nu suntem responsabili pentru coninutul acestora.
Page created in 0.40506386756897 seconds.