Joi, 29 Ianuarie 2015 - 05:47 AM Aleg.RO: Aristotel Cancescu va fi cercetat in arest la domiciliu

Publicat de: ---

Bursa      Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a decis inlocuirea masurii arestului preventiv cu arestul la domiciliu pentru presedintele suspendat al Consiliului Judetean Brasov, Aristotel Cancescu, in dosarul in care este acuzat de abuz in serviciu, luare de mita si spalare de bani .
     In 17 decembrie 2014, procurorii Directiei Nationale Anticoruptie Brasov l-au trimis in judecata pe Aristotel Adrian Cancescu, presedinte al C.J. Brasov la data faptelor, in prezent suspendat, pentru abuz in serviciu - daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit (cinci infractiuni), luare de mita, spalare a banilor, trafic de influenta si instigare la tentativa de abuz in serviciu. Procurorii au cerut Inaltei Curti de Casatie si Justitie sa mentina masura arestului preventiv si in timpul judecarii cauzei.
     La termenul de marti al procesului, cand a fost verificata, in camera preliminara, legalitatea si temeinicia arestarii preventive in cazul lui Cancescu, instanta a dispus inlocuirea masurii cu arestul la domiciliu. Decizia nu este definitiva si poate fi contestata tot la instanta suprema. Urmatorul termen in dosar a fost stabilit pentru 10 februarie, cand va fi din nou verificata legalitatea si temeinicia masurii preventive.
     In acelasi dosar sunt judecati, in stare de libertate, deputatul PC Ion Dinita, pentru complicitate la abuz in serviciu, dare de mita si spalare a banilor, Aurelia Popescu, Cristian Emil Cirica, Viorel Costea, Mircea Constantin Popa si Ioan Botoman, toti fiind acuzati de abuz in serviciu - daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit. Procurorii i-au trimis in judecata si pe Maria Gheorghies, pentru complicitate la abuz in serviciu, Radu Petru Ispas, administrator public al judetului Brasov la data faptelor, pentru abuz in serviciu si instigare la tentativa la abuz in serviciu.
     Gabriel Bagiu, administrator al SC Ramb Sistem SRL Brasov, este judecat pentru complicitate la abuz in serviciu si cumparare de influenta, Bogdan Aurelian Rusu, director al SC Canaris SRL la data faptelor, este acuzat de spalare a banilor, sub aceeasi acuzatie fiind trimisa in judecata si firma Canaris.
     Intre timp, procurorii DNA au anuntat ca presedintele CJ Brasov este cercetat si intr-un alt dosar.   


(104 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Bursa

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Bursa:

Aristotel Cancescu va fi cercetat in arest la domiciliu | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.38900184631348 seconds.