Joi, 29 Ianuarie 2015 - 05:47 AM Aleg.RO: Fosta sefa DIICOT Alina Bica si Crinuta Dumitrean raman dupa gratii

Publicat de: ---

Puterea taguri: fosta, sefa, diicot, alina, bica, crinuta, dumitrean, ramane, dupa, gratii, arest, preventiv, instanta

Fosta sefa a DIICOT Alina Bica, fostul presedinte al ANRP Crinuta Dumitrean si alti trei inculpati din dosarul despagubirilor pentru un teren supraevaluat raman dupa gratii . Instanta suprema a decis ca acestia sa fie judecati in continuare in arest preventiv.

ICCJ a mentinut astfel masura arestului preventiv pentru Alina Bica, Crinuta Dumitrean, fostul vicepresedinte al Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP) Dragos George Bogdan, Lacramioara Alexandru si expertul evaluator Emil Nutiu.

Decizia nu este definitiva si poate fi contestata tot la instanta suprema.

În 15 decembrie, Alina Bica a fost trimisa in judecata pentru ca, in calitate de reprezentant al Ministerului Justitiei in comisia ANRP, impreuna cu membri ai Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor, i-a aprobat omului de afaceri Gheorghe Stelian, in 2011, despagubiri pentru un teren de 13 hectare supraevaluat cu peste 62 de milioane de euro.

Mai sunt judecati in acelasi dosar pentru abuz in serviciu Crinuta Dumitrean, sefa Comisiei Centrale de Despagubiri, Sergiu Ionut Diacomatu, deputatul Catalin Florin Teodorescu, Remus Virgil Baciu, Lacramioara Alexandru, Oana Vasilescu si Dragos George Bogdan.

Evaluatorul Emil Nutiu si omul de afaceri Gheorghe Stelian sunt acuzati de complicitate la abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, in 15 martie 2011, Alina Bica, Crinuta Dumitrean, Alina Bica a demisionat de la conducerea DIICOT si din functia de procuror al Directiei in 21 noiembrie 2014, dupa ce a fost retinuta de procurorii DNA, o zi mai tarziu fiind arestata preventiv. De asemenea, Alina Bica a fost suspendata, in 16 decembrie, din functia de procuror al Parchetului Înaltei Curti de Casatie si Justitie. 


(117 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Puterea

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Puterea:

Fosta sefa DIICOT Alina Bica si Crinuta Dumitrean raman dupa gratii | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.32741403579712 seconds.