Joi, 29 Ianuarie 2015 - 05:47 AM Aleg.RO: Candidati de la banci pentru conducerea SIF Banat-Crisana

Publicat de: ---

Bursa      *  Fostul ministru Bogdan Dragoi, numele cel mai sonor din lista de propuneri
     *  Initiatorul cresterii pragului la SIF-uri la 5% participa la alegeri
       Raiffeisen Bank si Piraeus Bank sunt reprezentate in alegerile pentru locurile libere din Consiliul de Administratie SIF Banat Crisana, Laurentiu Ciocarlan si respectiv Octavian Marcu urmand sa se lupte, printre altii, cu fostul ministru de finante Bogdan Dragoi, care se pare ca face echipa cu fostul sau director de cabinet, avocatul Octavian Avramoiu .
     Un alt candidat surpriza este fostul senator Ovidiu Marian, celebru pentru ca a propus cresterea pragului limita de detinere la SIF-uri, la 5%.
     SIF1 Banat-Crisana a publicat, ieri, lista finala a candidatilor pentru alegerile programate pentru Adunarea Generala din 2 martie, care cuprinde, in total, 21 de persoane. Sapte persoane s-au inscris in concurs pe ultima suta de metri.
     Laurentiu Ciocarlan este director investment banking la Raiffeisen Bank si a coordonat proiectele de listari ale unor companii de stat.
     Octavian Marcu este director restructurari credite si workout la Piraeus Bank, ocupandu-se de strategiile de restructurare a creditelor corporate si IMM.
     Pe langa cei doi bancheri si Ovidiu Marian, numele noi fata de situatia publicata marti, sunt Adrian Simionescu, directorul general al Vienna Investment Trust, Ana Bobirca, Chief Investment Oficer la Central European Financial Services, unde este si partener alaturi de omul de afaceri Florin Pogonaru, Bogdan Vanatoru, administrator la Bev Oil SRL, si Monica Ploscaru, director general al Blue Rock Financial Services.
     Adunarea Generala are loc in contextul in care Autoritatea de Supraveghere Financiara le-a retras avizele lui Dragos Bilteanu si Najib Lakis, in urma arestarii lor preventive, si dupa ce Ali Lakis si Adrian Petreanu au demisionat din Consiliul de Administratie.
     Pe langa cei mentionati, un loc in CA-ul SIF1 mai doresc si Grigore Chis, directorul general al SSIF Broker, dar si Mihai Buliga, presedintele SSIF Broker.
     Pe lista de candidati s-au mai inscris Augustin Danila, presedinte al Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara Energia Eoliana Montana, care spune ca doreste sa reprezinte actionarii minoritari in CA, Catalin Dobrescu, manager tranzactii la SIF Banat-Crisana, Laviniu Beze, presedintele Asociatiei Investitorilor pe Piata de Capital, Mircea Oancea, director general la Fondul de Garantare a Drepturilor din Sistemul de Pensii Private, expertul judiciar Daniela Arieta Sabau, Mariana Cornelia Costinas, manager sucursala Cluj a SIF Banat-Crisana, Dan Weiler, consultant independent si presedinte al Conpet, Adrian Henorel Nitu, fost deputat in perioada 2008-2012, Ionel-Marian Ciucioi, presedintele Vrancart Adjud, si Adrian Mitroi, director executiv financiar Nextebank Romania.
     In referatul de arestare, anchetatorii au sustinut ca Dragos Bilteanu detinea concertat, impreuna cu alti actionari, peste 25% din actiunile SIF1, controland, astfel, compania. Titlurile ar fi detinute prin Oshia Holdings Limited (4,99%), Aris Capital SA (4,55%), Macelia Investments Limited (4,4%), Monticlifti Management Limited (2,53%), Torch Invest SA (2,51%), Smart Capital Investments (4,45%) si SIF Muntenia (2,18%).
     Inainte de AGA, ASF va trebui sa decida daca se impune limitarea dreptului de vot al grupului identificat de procurori ca actioneaza concertat.   


(580 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Bursa

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Bursa:

Candidati de la banci pentru conducerea SIF Banat-Crisana | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.35706615447998 seconds.