Joi, 29 Ianuarie 2015 - 05:47 AM Aleg.RO: Chisinau: A fost aprobata componenta comisiilor parlamentare

Publicat de: ---

Cotidianul

Deputatii au votat miercuri pentru constituirea a 9 comisii parlamentare . Socialistii si liberalii spun ca modul in care au fost repartizate comisiile intre comunisti, democrati si liberal-democrati vorbeste despre o alianta tacita intre cele 3 formatiuni.

Deputatii au decis constituirea a 9 comisii parlamentare - cate doua pentru democrati, liberal-democrati, pentru comunisti si socialisti.

Liberalii, aflati practic in opozitie, vor detine sefia unei singure comisii.

La sefia Comisiei juridice a fost aleasa democrata Raisa Apolschi, iar in fruntea Comisiei politica externa a fost numit deputatul PD Igor Corman, fostul presedinte al Parlamentului.

Liberal-democratilor le-au revenit Comisia de buget si finante, unde presedinte a fost ales Stefan Creanga, si Comisia de educatie, unde presedinte va fi Vladimir Hotineanu.

Liberalii si-au delegat in comisii persoane care anterior au anuntat ca renunta la mandatul de deputat.

Dupa sedinta, liberalii si socialistii au avut o retorica similara, aratandu-se nemultumiti de felul cum au fost repartizate comisiile, dar si de faptul ca nu a fost respectat principiul proportionalitatii.

In debutul sedintei plenare, membrii si simpatizantii Miscarii Populare Antimafie au protestat fata de o coalitie cu comunistii.

Manifestantii au calificat coalitia tacita intre PD, PLDM si PCRM drept o tradare a electoratului si o sfidare la adresa aspiratiei de integrare europeana.

 


(129 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Cotidianul
· Alte știri din sursa
Cotidianul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Cotidianul:

Chisinau: A fost aprobata componenta comisiilor parlamentare | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.32178902626038 seconds.