Marți, 27 Ianuarie 2015 - 05:48 AM Aleg.RO: Victor Ponta: Vom propune pentru alegerea Parlamentului un sistem electoral diferit de cel actual

Publicat de: ---

7plus

BPN al PSD s-a reunit, luni, pentru a stabili, printre altele, mandatul delegatiei care va merge la consultarile de la Cotroceni legate de noul sistem electoral . Presedintele partidului, Victor Ponta, a anuntat, dupa sedinta, ca PSD va propune, in ceea ce priveste alegerea Parlamentului, un sistem electoral diferit de cel actual, fie un sistem mixt de tip german, fie un sistem proportional, care sa duca la reducerea numarului de parlamentari.

Presedintele PSD, Victor Ponta, nu va merge la consultarile cu seful statului Klaus Iohannis pe tema prioritatilor legislative ale sesiunii parlamentare. Social democratii si-au desemnat  in sedinta de luni delegatia care se va duce miercuri la Palatul Cotroceni.

Victor Ponta, a anuntat, luni ca BPN al PSD a discutat, pe langa propunerile pentru sistemul electoral, despre repornirea, miercuri, a activitatii Comisiei de Revizuire a Constitutiei. In ceea ce priveste conducerea si structura Comisiei urmeaza sa tinem cont de prezenta tuturor grupurilor politice importante. PSD isi doreste ca in 2015 sa finalizeze procedura de revizuire a Constitutiei in Parlament si sa mergem la un referendum pentru a avea o noua constitutie sau o constitutie revizuita.

Declaratii Victor Ponta:

Am discutat in cadrul conducerii noastre executive faptul ca  miercuri vom participa la consultarile cu presedintele, referitoare la sistemul de vot, cu o delegatie din care vor face parte dl Dragnea, dl Zgonea si dl Chelaru, in asa fel incat sa avem reprezentantii nostri in Senat in Camera care raspund pe tema legilor electorale cat si a procesului de revizuire a CostitutieiVom propune, in ceea ce priveste alegerea Parlamentului, un sistem electoral diferit de cel actual, fie un sistem mixt de tip german, fie un sistem proportional, care sa duca la reducerea numarului de parlamentari. In Camera Deputatilor sa fie 300 de deputati plus minoritatile nationale si in Senat, un numar maxim de 100, 110 senatori. Important este ca acest sistem sa fie cat mai clar, cat mai simplu si cat mai just in asa fel incat anomaliile aparute la ultimele doua scrutinuri pentru Parlament sa nu mai aiba loc. In ceea ce priveste alegerile si asigurarea votului in diaspora vom sustine ca organizarea tuturor tipurilor de scrutin si in dispora sa fie facute de catre Autoritatea Electorala Permanenta cu tot sprijinul logistic al autoritatilor din tara. Modul de organizare sa permita, in primul rand prevederea unui numar aproximativ de persoane care participa la vot in fiecare tara. Ca sa poata sa fie organizat sistemul de vot in asa fel incat sa existe in viitor accesul total al cetatenilor de vot din diaspora.Pentru primari, optiunea PSD este aceea de a continua sistemul de vot actual. In ceea ce priveste alegerea Consiliilor Judetene, urmeaza sa discutam cu toate celelalte forte politice in asa fel incat sistemul de vot sa asigure stabilitate si legitimitate.Miercuri, vom reporni activitatea Comisiei de Revizuire a Constitutiei. In ceea ce priveste conducerea si structura Comisiei urmeaza sa tinem cont de prezenta tuturor grupurilor politice importante. PSD isi doreste ca in 2015 sa finalizeze procedura de revizuire a Constitutiei in Parlament si sa mergem la un referendum pentru a avea o noua Constitutie. Vineri si sambata vom avea intalnirea obisnuita a Comitetului Executiv si a grupurilor parlamentare, intalnire in cadrul carei voi prezenta principalele prioritati de guvernare si faptul ca obligatia noastra in 2015-2016 este sa continuam masurile de dezvoltare a infrastructurii, crearea de locuri de munca, cresterea economica. Vom discuta principalele teme care se vor afla pe agenda Consiliului National din martie.Consiliului National care urmeaza sa adopte, in primul rand, o pozitie foarte clara legata de noul proiet politic, de modificare a statutului PSD si de convicarea a Congresului care sa astabilieasca conducerea pentru urmatoarea perioadaLegea insolventei personale - Este foarte clar si ne dorim ca un sistem de protectie in fata crizelor sa fie stabilit prin lege si sa fie in asa fel adoptata sa nu constituie discriminari.


(72 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
7 Plus

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa 7 Plus:

Victor Ponta: Vom propune pentru alegerea Parlamentului un sistem electoral diferit de cel actual | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.39196109771729 seconds.