Marți, 27 Ianuarie 2015 - 05:48 AM Aleg.RO: Interviu Mediafax cu Ioan Rus: Nu vad nicio problema legata de o scindare a PSD sau de crearea unor tulburari masive

Publicat de: ---

Gândul --> Tweet 0 Comenteaza 0 Email Adresa de e-mail la care vrei sa primesti STIREA atunci cand se intampla Aboneaza-te

Ioan Rus, care este si ministru al Transporturilor, critica "maxima tampenie pe care unii dintre politicieni o promoveaza permanent", si anume ca un lider trebuie sa demisioneze daca a pierdut o competitie electorala, sustinand ca sunt unii care considera ca locul doi trebuie sa dispara pentru ca, eventual, sa acceada ei in pozitii de competitie finala .

De asemenea, Ioan Rus a comentat si excluderile lui Mircea Geoana si Marian Vanghelie si intentia lor de a fonda un nou partid, mentionand ca nu crede intr-o scindare a PSD.

Rus a comentat si o eventuala candidatura a lui Catalin Ivan la sefia PSD, spunand ca acesta este "un baiat tanar si in regula", dar pe care nu il vede, in acest moment, ca ar putea fi presedintele partidului.

El a avut si un mesaj pentru presedintele Klaus Iohannis, sustinand ca acesta va intelege pana la urma ca programul de guvernare al actualei coalitii de la putere are si o componenta liberala, astfel incat nu ar fi extrem de diferit de un program al unei guvernari PNL si a avertizat ca orice "deranj guvernamental" in 2015 va provoca "enorme pagube economice" Romaniei.

Prezentam integral interviul acordat Agentiei MEDIAFAX de Ioan Rus:

Reporter: Domnule Rus, PSD traverseaza o perioada de tulburari, cu acuze intre membri de la varf, cu excluderi. Aveti vreo explicatie despre ce anume a declansat aceasta situatie din partid si cat de grava vi se pare ca este?

Ioan Rus: Intotdeauna, in anumite momente ale existentei unui partid, preponderent acestea de dupa alegeri, exista si astfel de discutii promovate de unii dintre colegi, care considera ca acela este momentul in care sa ascensioneze suplimentar. In acest moment, nu vad niciun fel de problema legata de o eventuala scindare a PSD sau de crearea unor tulburari masive in partid. Chiar nu vad.

Rep.: Nu credeti ca, desi a fost decisa anularea Congresului PSD anuntat in martie, ar fi, totusi, necesar un congres extraordinar pentru analiza rezultatului alegerilor prezidentiale?

Ioan Rus: Congresul PSD din martie nu a fost anulat, el nu a fost decis intr-un for statutar al partidului ca se va tine in martie. Au fost discutii, propuneri, la sfarsitul anului trecut unii colegi au propus sa se faca un congres de indata, in decembrie, altii in primavara lui 2015, altii au spus ca in toamna. Acestea au fost pozitii ale unora dintre noi, fiecare cum s-a gandit ca ar putea fi mai bine pentru partid. Iar acum, decizia Biroului Politic National al PSD prin care s-a spus ca facem Consiliu National in primavara acestui an ca sa nu suprapunem un congres si dezbaterile in congres cu dezbaterile pe care opozitia doreste sa le creeze fata de o motiune de cenzura, va fi validata sau nu la Comitetul Executiv. Vorbim despre eventualele sperante ale unora care nu s-au indeplinit si atunci, in fiecare seara, incearca sa spuna la televizor ca asa si pe dincolo. Daca suntem rationali si tinem cont de ce pozitii au fost, in ce cadru, acesta este adevarul. Nu vorbim de anularea unei decizii a unui for statutar care spunea ca in martie va fi Congres si acelasi for, sau altul superior, a decis ca in toamna. Sunt framantari, o mica furtuna intr-un infinit mic pahar cu apa.

Rep.: S-ar impune alegeri interne in PSD dupa rezultatele de la alegerile prezidentiale?

Ioan Rus: In evolutia societatii romanesti si a partidelor romanesti trebuie sa se intample ceva, sa nu mai fie ceva de genul: dupa fiecare olimpiada medaliatul cu argint ar trebui sa se retraga, dupa fiecare campion mondial, cel care a obtinut argintul ar trebui sa se retraga pentru ca nu a luat aurul. Aceasta este impotriva competitiei, impotriva spiritului de civilizatie si de evolutie a unei societati. Este maxima tampenie pe care unii dintre politicienii romani o promoveaza permanent. Daca ai pierdut, trebuie sa iti dai demisia, sa te retragi. Nu, trebuie sa continui lupta, trebuie sa sustii, in continuare, pozitia ta, filozofia ta, programul politic, cel economic. Sunt unii care considera ca locul doi trebuie sa dispara pentru ca, eventual, sa acceada ei in pozitii de competitie finala. E o varianta absurda care, incet-incet, va disparea din discursul public, pe masura ce oamenii vor depasi clasa a VII-a la zi, cei care se ocupa de aceste lucruri.

Rep.: Cum comentati excluderea lui Mircea Geoana si Marian Vanghelie din PSD? Apropiati ai acestora au facut cereri de inregistrare a marcii "Partidului Social Democrat Independent". Aveti semnale ca sunt social-democrati care i-ar putea urma?

Ioan Rus: Am fost la CEx-ul in care, multe ore, s-a analizat de ce s-au pierdut alegerile, unde a gresit PSD, ce ar fi putut face ca sa evite acele greseli care au dus la rezultatul respectiv. S-a discutat cu foarte multa rationalitate si cu extrem de putina ura si patima. Iar dorinta ca Victor Ponta sa continue in calitate de presedinte al PSD, si Dragnea, si toata echipa de conducere, a fost a tuturor, exprimata public acolo si de Marian Vanghelie, si de Mircea Geoana. Si Geoana a propus ca Victor Ponta sa ramana mai departe. La partea in care s-a analizat cat s-a implicat fiecare, ce pozitii au avut, au aparut voci critice la adresa unora dintre noi, la adresa lui Mircea Geoana si Marian Vanghelie. Alte pozitii ale lor, exprimate atunci, printre care - eu si voi - sau - noi si voi - au creat incet-incet prapastia intre ei si ceilalti membri ai CEx, care a dus la sanctiune, decisa cu unanimitate. Si Ion Iliescu a fost de acord cu sanctionarea lor, nu a fost de acord cu excluderea, a propus o alta sanctiune. Dar asupra ideii de a-i sanctiona pentru pozitiile pe care le-au avut inclusiv in CEx a fost unanimitate. Votul final a avut doua abtineri, vizavi de excludere. Si eu am avut un semn de indoiala, ca o fi bine sau n-o fi bine, aceasta treaba. Iar ceea ce au facut ei ulterior, pozitiile publice pe care le-au avut dupa aceea, m-au facut si pe mine sa cred ca a fost foarte bine asa. In acest moment, Marian Vanghelie sau Radu Mazare, ei sunt pitoresti in interiorul PSD si acceptati ca atare. De la aceasta pozitie insa, pana la a reusi sa coaguleze in jurul lor o miscare social-democrata noua, care sa rupa, este o distanta pe care nu o va parcurge nimeni. Mircea Geoana este, fara indoiala, un baiat inteligent, in ceea ce priveste caracterul, insa, are multe lucruri care trebuie corectate. Ceea ce face in acest moment, mie imi demonstreaza ca nu pot fi corectate.

Rep.: In acelasi context, si deputatul Sebastian Ghita a anuntat formarea unui nou partid, "Progres Romania". Sunt oameni din PSD care l-ar putea urma?

Ioan Rus: Ghita este altceva. Cei despre care am vorbit pana acum si-ar dori sa rupa din actualul PSD, sa faca un nou PSD. Sunt absolut convins ca nu vor reusi. Ghita apartine unei alte generatii si unei alte educatii. El vine cu o complet alta experienta si isi propune sa formeze un partid de stanga fara sa apeleze la vechiul PSD. Cine stie, poate ca in acest moment, in societatea romaneasca este nevoie de un altfel de partid de stanga, poate da, poate nu. Nu am vorbit cu vreun sociolog, cu Vasile Dancu, daca exista studii care cer asa ceva pe piata politica romaneasca in acest moment. Dar este complet alt caz Sebastian Ghita decat Geoana si ceilalti.

Rep.: Dar in niciun caz nu exista riscul scindarii PSD?

Ioan Rus: Nu. Geoana si Vanghelie nu cred ca au vreo sansa, asta este clar, iar Ghita se refera la o alta constructie, cu oameni noi. Viitorul va demonstra daca e nevoie de asa ceva sau nu. Este o incercare care nu trebuie privita nici cu ura, nici cu patima, nici cu dispret. E o incercare, poate da, poate ba, dar pana la urma generatia din care provine Ghita ii permite sa incerce asa ceva. Nu consider ca este un lucru care sa ne sperie. Poate sa fie complementar actualului PSD, nu cred ca este ceva care sa vina opozant la acest lucru. Complementaritatea poate ca e o solutie.

Rep.: Apropo de Radu Mazare, acesta a sustinut ca Victor Ponta ar trebui sa demisioneze de la sefia PSD. Credeti ca Ponta ar trebui sa demisioneze?

Ioan Rus: Cum am raspuns mai sus, despre faptul ca fiecare medaliat cu argint trebuie sa se retraga pentru ca nu a luat aurul. Dar competitia continua, urmeaza peste cativa ani sa fie alt concurs. Varsta imi permite sa stau in competitie, rezultatele, numarul de voturi obtinute. Ce s-a intamplat de fapt? Societatea romaneasca a decis partajarea puterii. Sunt rezultate guvernamentale rezonabile, ocupati-va voi de guvern si cealalta putere o dam altcuiva. Si asta s-a vazut prin numarul de voturi, Victor Ponta a obtinut peste 5 milioane. Inseamna ca avem 12 milioane de romani care sunt multumiti in structura aceasta. De asta trebuie vazut, daca sunt 12 milioane de alegatori, cam maximul care se duc la vot in Romania, care au decis ceva, nu cred ca este momentul ca a doua zi sa le propui altceva. Decizia lor este, ii lasi in pace sa se gandeasca pana la urmatorul ciclu electoral si ei vor decide daca ce au facut e bine sau vor schimba. Nu cred ca este oportun, nu cred ca este fezabil ca a doua zi sa le si propui schimbarea. De fapt, ce le propui, sa accepte ca au gresit ei, ca nu trebuia sa faca asa, ci sa dea toata puterea ori la Ponta, ori la Iohannis. Asta se incearca acum, sa se aduca toata puterea la PNL, ca Iohannis a avut mai multe voturi. Asta inseamna sa excluzi din calcul exact decizia pe care romanii au luat-o in noiembrie. Mi se pare o imensa greseala si o lipsa de respect fata de electorat care a decis partajarea puterii in doua zone, stanga cu dreapta, si in doua institutii fundamentale ale statului, Presedintie si Guvern. Lasa electoratul in pace si respecta-i decizia, incearca sa fii cat mai competitiv si tu, care esti la guvernare, si tu, care esti la Cotroceni, si in 2016 ne revedem. Nu putem sa tinem poporul intr-o alegere continua si sa ii facem propuneri dupa poftele noastre. Adica putem, dar cred ca este gresit.

Rep.: La ce credeti ca s-a referit Marian Oprisan atunci cand a spus ca Ponta poate ramane la sefia PSD, "cu conditia sa nu se mai comporte ca Adrian Nastase"?

Ioan Rus: Nu stiu, despre asta ar trebui intrebat Oprisan.

Rep.: Ion Iliescu l-a caracterizat pe Sebastian Ghita ca fiind "obraznic si un baiat tanar, care a adunat avere si i s-a urcat la cap", calificand atitudinea lui drept "lipsita de respect si necivilizata". Sunteti de acord cu aceasta caracterizare? Credeti ca ar trebui reprimit in partid?

Ioan Rus: Intre Ion Iliescu si Sebastian Ghita diferenta de varsta si experienta este de aproape o jumatate de secol. E foarte complicat, ei apartinand unor generatii atat de diferite, cu educatii atat de diferite, cu experienta atat de diferita. Ghita s-a nascut incercand a construi capitalismul, Iliescu incercand a construi comunismul. Sunt absolut normale astfel de pozitii. E normal ca Ion Iliescu sa gandeasca in acesti termeni, si e normal ca si Ghita sa gandeasca tot in acesti termeni. Solutia la problema nu este a lui Ghita si nici a lui Ion Iliescu, este undeva in linia mediana. Dezbaterea si pozitiile publice nu trebuie sa genereze razboaie de indata. Nu vad niciun fel de problema in faptul ca exista in spatiul public astfel de pozitii, e normal, e firesc, asta fiind printre putinele variante care duc la progres in societate.

Rep.: Ce rol credeti ca va avea Ion Iliescu in viitorul partidului? Va scapa PSD de eticheta de partid comunist daca Iliescu va face un pas inapoi?

Ioan Rus: PSD va scapa de eticheta de partid comunist, in sensul acelui comunism pe care noi il stim, pur si simplu, in timp. Fara ca acest lucru sa fie determinat, neaparat, de prezenta sau absenta lui Ion Iliescu. Pana la urma, Ion Iliescu, promotor si constructor al comunismului, a fost unul dintre cei care au promovat Revolutia si valorile capitalismului in Romania dupa Revolutie. Deci nu este o personalitate atat de simpla pe care sa o etichetezi intr-un fel sau altul. Are momente cand poate fi in contrasens cu modul meu de gandire, dar are si momente in care gandirea lui poate fi utilizata, si experienta lui poate fi utilizata. Eu am avut multe dispute cu Ion Iliescu, fara sa-l urasc si fara sa simt ura dansului fata de mine. Au fost pozitii dure, contradictorii, dar nu inseamna ca niciuna dintre pozitiile sale nu poate fi folosita. Sau niciuna dintre pozitiile lui Ghita sau Rus in relatia cu Ion Iliescu nu poate fi folosita. E nevoie de putin discernamant si mai putina ura si atitudine de posesor al adevarului absolut din partea celor care opereaza, azi, in viata politica romaneasca. Rep.: Presedintele Klaus Iohannis a spus in mod repetat ca doreste un alt guvern. In eventualitatea succesului unei motiuni de cenzura depuse de PNL, vi se pare oportun un guvern PSD-PNL si cu un alt premier, respectiv Catalin Predoiu?

Ioan Rus: Faptul ca presedintele Klaus Iohannis isi doreste guvern PNL este un lucru firesc. Provine din PNL, are afinitati, pareri comune cu foarte multi dintre colegii sai si se gandeste ca mult mai comod i-ar fi sa colaboreze cu ei, dat fiind faptul ca fac parte din acelasi trunchi de gandire. Asta este acceptabil. Dar de la aceasta dorinta pana la materializarea ei, se strang niste lucruri. Primul lucru pentru care eu nu pledez pentru asa ceva sub niciun motiv este urmatorul: anul 2015 este singurul an neelectoral in Romania. De ani de zile noi tot ne alegem, facem ceva. Este primul an de-adevaratelea in care ar trebui sa muncim pe viata si pe moarte, atat presedintele, cat si Guvernul, cat si Parlamentul si celelalte institutii ale statului, pentru a materializa mai multe lucruri. Din exercitiul financiar al UE 2007-2013, noi am mai primit doi ani, pana in 2015. Acesta este ultimul an in care trebuie sa consumam fonduri aferente acelui exercitiu financiar. Este anul in care trebuie sa lansam proiecte pentru exercitiul financiar 2014-2020 pe care il incepem la 1 ianuarie 2016. Orice deranj guvernamental in 2015 va provoca enorme pagube economice Romaniei si va provoca niste facilitati, eventual, sau satisfactii in ceea ce priveste orgoliul unor partide politice in Romania. Aceasta este in contrabalans, orgoliul PNL sa fie de maine la putere, sau interesul national. Presedintele Klaus Iohannis va intelege pana la urma faptul ca, prin existenta la guvernare a unei coalitii care inglobeaza si o parte din ideile liberale si are un program guvernamental social-liberal, programul Guvernului de azi nu este extrem de diferit de un potential program pe care liberalii l-ar aduce. Am vorbit cam de acelasi program, s-ar schimba oamenii, dar competitia intre opozitie, presedinte si Guvern este una care va da satisfactie si va duce la rezultate mult mai bune pentru Romania in structura de azi. Daca ar fi sa judecam exclusiv prin interesul national, va anunt ca acest Guvern trebuie sa stea pana in 2016. Anul acesta ar putea fi primul an din istoria tarii in care, pe seama cresterii economice minimale pe care o avem pana in acest moment si care este previzionata ca asa se duce mai departe, sa trecem de la crestere economica la dezvoltare economica. Ar fi primul an in care, in liniste, cu colaborare intre putere si opozitie, cu discutii, cu dispute, sa avem un nou Cod Fiscal, un nou Cod de Procedura Fiscala. Eu am fost la discutii, impreuna cu ministrul Darius Valcov, cu marii agenti economici din piata romaneasca. Prima oara toata lumea intelege ca politicile economice, fiscale, trebuie facute in concordanta cu interesele marilor jucatori economici. Este, in realitate, un moment extrem de pozitiv pentru Romania. Am si eu spaima sa nu il stricam, sa nu il distrugem din cauza disputelor noastre. Si vad si la noi in partid, ca unii spun acum ca trebuie sa il dam afara pe unul sau pe altul, ca nu se mai poate.

Rep.: Cum comentati situatia lui Toni Grebla, de la CC, care a fost membru PSD inca de la infiintarea partidului, fiind si primul prefect de Gorj dupa Revolutie, propus de PSD?

Ioan Rus: Asta demonstreaza urmatorul lucru: societatea romaneasca a evoluat atat de mult, incat ne putem permite ca lupta impotriva coruptiei, a evaziunii, a incorectitudinii, in general, sa se duca fara restrictii. Ideea ca nimeni nu este mai presus de lege este tot mai mult prezenta. Singurul lucru la care trebuie sa fim extrem de atenti este ca lupta impotriva coruptiei sa nu ni se para ca este suficienta, si alte forte, alte institutii ale statului, cum ar fi Guvernul, sa faca un pas inapoi sau sa aiba un moment de relaxare in lupta impotriva subdezvoltarii. Acestea trebuie duse in paralel. Un stat puternic este atunci cand are o economie extrem de puternica, cand are relatii economice solide in societate, pentru ca, pe seama dezvoltarii economice si a rezultatelor economice, un stat isi poate permite sa plateasca procurori, judecatori, politisti. Lucrurile trebuie sa se desfasoare in paralel, cum incep sa se desfasoare. Unii se lupta pentru dezvoltarea economica, altii impotriva coruptiei. Iar ele trebuie sa mearga ca si sinele de cale ferata, in paralel. Adica sa nu se intersecteze, sa nu se influenteze. Iar in conditiile in care si un judecator de la Curtea Constitutionala poate sa fie afectat de acest lucru si un procuror sef si un judecator si un politician, este absolut in regula. Noi trebuie sa intelegem cu totii ca perioada in care Romania era un stat fara caini s-a incheiat. Si cei care au gresit vor trebui, intr-un fel sau altul, sa plateasca. Nu trebuie sa ne impresioneze aceste lucruri.

Rep.: Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, apreciaza ca membrii PSD care au probleme cu justitia trebuie sa se autosuspende din partid, cu posibilitatea de a reveni cand si le-au rezolvat. Dumneavoastra cum credeti ca ar putea PSD sa scape de perceptia de partid care apara coruptii?

Ioan Rus: PSD nu este singurul partid care are astfel de probleme. Toate partidele politice au si astfel de probleme din cauza faptului ca in ultimii 25 de ani partidele nu s-au ocupat de promovarea unui sistem valid de criterii in promovarea oamenilor in interiorul partidelor. Acolo este o liniste deplina. Tinerii din partide ar trebui sa intre intr-o zona de profesionalizare, unde sa li se explice regulile, obiectivele. Partidele au cam lasat la o parte aceasta activitate, iar rezultatele se vad. Pana la urma, profesionalismul in interiorul partidului este destul de scazut, si atunci apar solutii din acestea care, la final, dau rezultatele pe care le vedem la televizor in acest moment.

Rep.: Cum vedeti reforma propusa de Liviu Dragnea, privind disocierea functiei politice de cea administrativa? Ar trebui ca presedintii de consilii judetene din PSD sa aleaga intre a fi sefi de consilii sau lideri de filiale?

Ioan Rus: Este o dezbatere sa vedem daca suntem acolo unde trebuie sa rupem acest lucru, suntem acolo unde trebuie sa lasam, dar pe o perioada limitata, sa limitam numarul de mandate. Este o discutie care trebuie dusa. Am ajuns in situatia, in evolutia noastra, de a putea discuta, ceea ce este un lucru formidabil. Sa vedem daca si deciziile apartin tot acestei perioade. Sa vedem daca i-a venit timpul acestei idei sau nu.

Rep.: Dar ar trebui sa se aplice si la centru sau doar la nivel local?

Ioan Rus: Si asta este de discutat. Te duci de jos pana sus, lasi niste verigi intermediare unde totusi sa se intalneasca aceste doua lucruri, e de discutat. Nu este o decizie pe care sa o iei de la ficat, acum am o problema si uite asa m-am hotarat. Este o chestiune care trebuie studiata si de vazut in ce masura societatea accepta acest lucru sau i se pare ca este corecta.

Rep.: Cum vedeti candidatura lui Catalin Ivan la sefia PSD?

Ioan Rus: Dorinta lui de a candida este una fireasca si apartine, ca drept, oricarui membru de partid. Intre a-ti exprima dorinta publica - vrei sa devii presedintele unui partid - si a ajunge este o distanta pe care trebuie sa o parcurgi tu, alaturi de partidul tau. Pe acest drum, partidului tau tot trebuie sa ii demonstrezi ca esti competent, competitiv, ca intelegi, ca esti bun si pentru cel din Vaslui si pentru cel din Craiova. Ii doresc succes lui Catalin Ivan pentru ca este un baiat tanar si este in regula. In acest moment pot sa spun ca nu cred deloc ca el ar putea fi presedintele partidului, dar nu se pune problema maine dimineata. Pana cand se va pune de-adevaratelea, cine stie, vom vedea.

Rep.: Dumneavoastra luati in calcul o candidatura la sefia PSD?

Ioan Rus: Nu.

Rep.: Sunteti titularul unui portofoliu, cel al Transporturilor, un minister care implica si o doza de responsabilitate politica, prin prisma promisiunilor in materie de infrastructura facute de Guvernul PSD. Credeti ca in 2016, la alegeri, ca vor fi locale sau parlamentare, alegatorii ar putea da mai putine voturi PSD in cazul in care proiectele de autostrazi, de exemplu, raman doar pe hartie si nu vad oamenii ca se misca ceva?

Ioan Rus: Din punctul meu de vedere, prioritatile pe care Romania le are in acest moment, unde ar trebui sa alocam bani in principal, sunt invatamantul, pentru a avea un popor inteligent, iar a doua este sanatatea, pentru ca inteligentul sa fie si sanatos. A treia este infrastructura generala a Romaniei, ca suport al dezvoltarii economice. Lucrurile care se intampla in primele doua prioritati nu sunt atat de vizibile, sunt in magazie, rezultatele se vor vedea in timp. Cea de-a treia prioritate se desfasoara in vitrina, se vede imediat. In consecinta, efectele pot fi pozitive sau negative. Ceea ce eu pot sa spun este ca, in acest moment, Romania are, pentru prima oara, un document strategic, Masterplanul General de Transport, si sper ca in urmatoarea luna sa-l putem transforma intr-un document de implementare, fie HG, fie lege, iar cu acordul CE sa ne apucam de treaba, sa nu bajbaim. Sa nu facem studii de fezabilitate intr-o zona, dar care nu e pe culoarul acceptat de UE sau de noi. Inainte sa te apuci de treaba, vizavi de orice, intai trebuie sa ai un proiect pus pe hartie. Suntem in situatia in care vom depasi ultrarapid faza cu hartia, cu desenele, si trecem la fapte. Avem proiecte in derulare, avem proiecte care acum se antameaza si, daca vom obtine acordul, nu al tuturor fortelor politice, al majoritatii, cred ca Romania va fi un imens santier incepand cu 2015, iar rezultatele se vor vedea in timp. Va avea efecte pozitive, nu negative, nu numai in legatura cu acest Guvern, ci in legatura cu toata lumea pentru ca in Parlament vor fi si oameni din celelalte partide care vor sustine. Noi am corectat in Masterplan, am tinut cont acolo unde a fost justificat, de ceea ce a rezultat in urma dezbaterilor publice, a dezbaterilor din comisiile parlamentare de transport. Se naste un document care nu apartine doar actualului Guvern, apartine clasei politice actuale care, incet-incet, ajunge la o concluzie, mai mult sau mai putin unanima, ca trebuie facut ceva. Sau ca ceea ce ne-am propus sa facem este corect din punctul tuturor de vedere. Or asta se va vedea foarte rapid.

(Serviciul FOTO al agentiei MEDIAFAX va pune la dispozitie imagini)

Citeste si Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, dupa rusinea de pe DN1. „Eu imi dau demisia singur, nu trebuie sa mi-o ceara nimeni” Citeste si Ioan Rus: "Sebastian Ghita este un tanar extrem de inteligent, dar care este pus pe repede inainte" Citeste si Ion Iliescu si Ioan Rus s-au certat in sedinta PSD: "Ma faceti pe mine comunist?!"


(271 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gândul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gândul:

Interviu Mediafax cu Ioan Rus: Nu vad nicio problema legata de o scindare a PSD sau de crearea unor tulburari masive | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.71966814994812 seconds.