Marți, 27 Ianuarie 2015 - 05:48 AM Aleg.RO: Fondul Monetar International cere un studiu de impact pentru legea falimentului personal

Publicat de: ---

Antena 3

Fondul Monetar International se arata ingrijorat ca parlamentul ar putea sa adopte legea falimentului personal, in lipsa unui studiu de impact si fara consultarea asociatiilor implicate . Intre timp, deputatii din comisia juridica se cearta pe continutul proiectului legislativ. Delegatia Fondului va veni marti in Romania, iar subiectul falimentului personal se va regasi pe agenda discutiilor cu guvernul.

Oficialii Fondului Monetar atrag atentia autoritatilor romane ca o lege a falimentului personal adoptata foarte rapid va avea "un impact negativ" asupra pietei financiare. Documentul a fost trimis catre Parlamentul Romaniei, Banca Nationala si Ministerul Justitiei.

"FMI sustine eforturile autoritatilor de a promova o legislatie in domeniu, dar suntem profund ingrijorati ca adoptarea legii insolventei fara un studiu de impact adecvat, fara consultarea asociatiilor implicate, ar putea sa nu isi atinga obiectivele."

Reprezentantii Bancii Nationale nu au comentat continutul scrisorii transmise de FMI. Impartasesc insa ingrijorarile Fondului.

Proiectul de lege a starnit discutii aprinse in Comisia Juridica a Camerei Deputatilor. Mare parte din sedinta, deputatii au aruncat vina unii pe altii pentru ca s-a intarziat luarea unei decizii.

Falimentul personal a fost discutat si in Consiliul Superior al Magistraturii. Reprezentantii CSM cred ca e necesara o procedura care sa nu duca la blocarea instantelor de judecata cu astfel de cereri.

FMI vine marti in Romania. Situatia legii falimentului personal se va regasi pe agenda discutiilor.


(145 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Antena 3

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Antena 3:

Fondul Monetar International cere un studiu de impact pentru legea falimentului personal | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.45243406295776 seconds.