Luni, 26 Ianuarie 2015 - 05:47 AM Aleg.RO: Video INTERVIU - Zgonea: PSD sustine alegerea primarilor intr-un tur. Ordonanta 55 a fost o mare greseala - VIDEO

Publicat de: ---

Cotidianul

”PSD sustine alegerea primarilor intr-un singur tur . La presedintele de CJ trebuie sa fim foarte atenti si trebuie sa luam o decizie cu ceilalti actori politici. Exista o dezbatere cu privire la revenirea la votul indirect la presedintii de CJ”, a spus Zgonea.

El a precizat ca mandatul PSD pentru Comisia de Cod electoral include si sustinerea diminuarii numarului de parlamentari la 300 de deputati plus 18 reprezentanti ai minoritatilor plus patru deputati pentru Diaspora si 100 de senatori plus doi senatori pentru Diaspora.

„Acest lucru inseamna o diminuare cu aproape 40% a actualului Parlament”, a spus Zgonea, care a aratat ca PSD sustine cresterea normei de reprezentare pentru un deputat sau pentru un senator existenta acum in lege.

In ceea ce priveste modul in care va fi tratata problema traseismului de catre viitoarea legislatie electorala, Zgonea a spus ca miscarea libera a parlamentarilor in interiorul Parlamentului este permisa de catre deciziile CCR si de catre Constitutie.

Zgonea a apreciat, totodata, ca Ordonanta 55, care a permis migrarea alesilor locali, a reprezentat „o mare greseala pentru o Romanie moderna”.

„Este o Ordonanta asumata de catre mine, dar noi am copiat de fapt modelul PDL si al domnului Blaga. S-ar parea ca nu a fost o solutie fericita”, a spus Zgonea.

El s-a declarat de acord cu respingerea Ordonantei 55 de catre Parlament, dar nu si cu pierderea mandatului de catre alesii care au migrat in baza acestui act normativ.

„Au fost de buna credinta, raman. Mai exista un an din mandat, nu are niciun rost, dar noi trebuie sa respingem aceasta Ordonanta de Urgenta”, a spus Zgonea.

El a mai declarat ca sustine introducerea informatizarii sectiilor de vot din Romania si din Diaspora, pentru eliminarea votului multiplu.

Zgonea a mai spus ca PSD sustine ca in atributiile Comisiei de Cod electoral sa fie inclusa si modificarea Legii finantarii partidelor politice.

„PSD sustine aceasta chestiune si cred ca aceasta lege trebuie sa fie modificata astfel incat sa stim de unde vin resursele financiare de catre partide si cum sunt ele cheltuite nu numai in campanii, ci si intre campanii, de cei care au demnitati publice, adica de politicieni”, a afirmt Zgonea.

Interviul integral cu Valeriu Zgonea va fi difuzat la ora 13.00.

 

 

 


(92 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Cotidianul
· Alte știri din sursa
Cotidianul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Cotidianul:

Video INTERVIU - Zgonea: PSD sustine alegerea primarilor intr-un tur. Ordonanta 55 a fost o mare greseala - VIDEO | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.30503988265991 seconds.