Luni, 26 Ianuarie 2015 - 05:47 AM Aleg.RO: Deputatul PNL Mircea Rosca, plasat in arest la domiciliu

Publicat de: ---

romanialibera

Instan?a suprema a decis ca deputatul PNL, Mircea Rosca, sa fie plasat in arest la domiciliu dupa ce in luna noiembrie a fost arestat preventiv pentru de trafic de influenta, informeaza Mediafax .

Si varul lui Rosca, Adrian Rotila, arestat preventiv in acelasi dosar, pentru dare de mita, a fost plasat in arest la domiciliu.

Dupa arestarea lui Mircea Rosca, sefia PNL Prahova a fost preluata de senatorul Ion Luchian, el conducand filiala in calitatea de presedinte interimar alaturi de Roberta Anastase.

Rosca a fost arestat preventiv pe 20 noiembrie 2014. Deputatul a fost retinut, pe 19 noiembrie, dupa ce a fost audiat la DNA Ploiesti, unde a fost adus de anchetatori in urma perchezitiilor facute, timp de sase ore, la locuinta sa din Comarnic, judetul Prahova.

Cu o zi in urma, Camera Deputatilor incuviintase cererile de perchezitie, retinere si arestare, in dosarul in care MirceaRosca este acuzat de fapte de coruptie, dupa ce a fost denuntat de un om de afaceri din Comarnic.

Surse judiciare declarau pentru MEDIAFAX ca procurorii au asteptat sa primeasca de la Camera Deputatilor incuviintarea pentru perchezitie, solicitata de DNA din 11 noiembrie.

Deputatul PNL este acuzat de trafic de influenta dupa ce in 2011, cand era vicepresedinte al PNL Prahova, a cerut de la un om de afaceri, care l-a denuntat la DNA, 20.000 de euro pentru a interveni la presedintele PNL Azuga, Gabriel Popescu, si la alti membri ai Consiliului Local Azuga pentru ca firma denuntatorului sa dobandeasca terenuri in oras.

Pe de alta parte, in perioada 2011-2014, Mircea Rosca ar fi intervenit pe langa factorii de decizie din institutii publice din judetul Prahova, respectiv Consiliul Judetean, Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului - Centrul de Recuperare si Reabilitare Neuropsihiatrica pentru Persoane Adulte cu Handicap Calinesti si Regia Autonoma Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat - Sucursala pentru Reprezentare si Protocol Sinaia, in vederea atribuirii catre societatile detinute de varul sau, omul de afaceri Adrian Rotila, a unor contracte de achizitii publice. In schimbul acestor \'interven?ii\', sustin procurorii anticoruptie, Rosca ar fi primit de la Rotila aproximativ 90.000 de lei, constructii in valoare de 35.418,39 lei si folosinta unui autoturism marca Audi A8.

Varul lui Rosca, Adrian Rotila, a fost arestat preventiv in 24 noiembrie in acest dosar, pentru dare de mita.

Mircea Rosca, in varsta de 40 de ani, este membru al PNL din 1997, iar din 2011 conduce filiala judeteana Prahova a PNL, fiind deputat la primul mandat, ales in colegiul Valea Prahovei.

A inceput campanie Black Friday 2014 in fashion! comenteaza /* (c)


(143 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
România Liberă

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa România Liberă:

Deputatul PNL Mircea Rosca, plasat in arest la domiciliu | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.34943914413452 seconds.