Joi, 22 Ianuarie 2015 - 05:50 AM Aleg.RO: Reactia PNL, dupa decizia ICCJ privind incompatibilitatea lui Iohannis: Isi da Victor Ponta demisia de la Guvern?

Publicat de: ---

Gândul Foto: Mediafax Foto // Octav Ganea

Tweet 0 Comenteaza 0 Email Adresa de e-mail la care vrei sa primesti STIREA atunci cand se intampla Aboneaza-te

Dupa ce Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis definitiv ca presedintele Klaus Iohannis nu s-a aflat in stare de incompatibilitate, PNL vine cu critici la adresa premierului Victor Ponta, cerandu-i demisia pentru afirmatiile facute in timpul campaniei referitoare la cazul fostului lider liberal .

”Desi acum se pretinde un adept al dialogului si consensului, nu putem uita ca in urma cu doar cateva saptamani, in timpul campaniei electorale, Victor Ponta afecta independenta justitiei, fapt confirmat inclusiv de CSM, prin declaratiile sale potrivit carora, in mod cert, ICCJ il va declara incompatibil pe domnul Klaus Iohannis. Ne intrebam cata responsabilitate exista in discursul public al premierului, care s-a vrut a fi presedinte al Romaniei? I-a mai ramas suficienta incat sa-si dea demisia din fruntea Guvernului si sa se retraga definitiv din viata publica?”, a transmis PNL, printr-un comunicat de presa remis gandul.

Liberalii au amintit de declaratia lui Victor Ponta, prin care premierul se arata convins ca Iohannis va fi condamnat de ICCJ pentru incompatibilitate.

”Verdictul definitiv dat astazi vine sa puna capat unui lung sir de atacuri la adresa domnului Klaus Iohannis si de presiuni asupra justitiei al caror varf de lance a fost nimeni altul decat premierul Victor Ponta”, a mai transmis PNL.

Curtea Suprema a anulat raportul prin care Klaus Iohannis a fost acuzat de incompatibilitate. Astfel, decizia judecatorilor inchide definitiv disputa dintre Iohannis si Agentia Nationala de Integritate, decizia Inaltei Curti fiind definitiva.

In 24 aprilie 2013, Agentia Nationala de Integritate (ANI) anunta ca  primarul Sibiului, Klaus Iohannis, se afla in stare de incompatibilitate intrucat are si calitatea de reprezentant al municipiului in Adunarea Generala a Actionarilor S. C. Apa Canal SA Sibiu, din 5 august 2010, si SC Piete SA, din 30 aprilie 2009, ceea ce contravine prevederilor legale.

ANI a subliniat ca potrivit legii un primar nu poate fi si reprezentant al municipiului intr-o companei de stat. „Functia de primar si viceprimar (...) este incompatibila cu (...) functia de reprezentant al unitatii administrativ-teritoriale in adunarile generale ale societatilor comerciale de interes local sau de reprezentant al statului in adunarea generala a unei societati comerciale de interes national”, a aratat ANI intr-un comunicat.

Citeste si Deputatii juristi formeaza o subcomisie care sa lucreze la legea privind insolventa persoanei fizice. „Sunt recuperatori care actioneaza si nu au mila de oameni” Citeste si Ponta: „Daca opozitia nu vrea dialog pe Codul Fiscal si Masterplan, atunci le adoptam, nu o sa stam!”


(98 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gândul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gândul:

Reactia PNL, dupa decizia ICCJ privind incompatibilitatea lui Iohannis: Isi da Victor Ponta demisia de la Guvern? | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.29427218437195 seconds.