Joi, 22 Ianuarie 2015 - 05:50 AM Aleg.RO: Judecatorii CCR dezbat Legea securitatii cibernetice. Augustin Zegrean: Nu simt niciun fel de presiune

Publicat de: ---

Puterea taguri: judecator, ccr, dezbate, lege, securitate, cibernetica, augustin, zegrean, nu, simte, niciun, fel, presiune

Presedintele Curtii Constitutionale (CCR), Augustin Zegrean, a declarat, referitor la Legea securitatii cibernetice, ca nu simte niciun fel de presiune in legatura cu acest act normativ . Judecatorii constitutionali discuta miercuri exceptia de neconstitutionalitate a acestei legi.

"Personal, nu simt niciun fel de presiune. M-am invatat cu astea. De 25 de ani sunt obisnuit sa se vorbeasca multe, vrute si nevrute. Nu ma mai impresioneaza chestia asta", a afirmat Augustin Zegrean.

Judecatorii CCR analizeaza, miercuri, exceptia de neconstitutionalitate ridicata de deputatii liberali cu privire la Legea securitatii cibernetice. PNL sustine ca actul normativ limiteaza dreptul la viata privata digitala.

"Prin aceasta lege, in mod mascat, se restrang drepturile si libertatile cetateanului, prin permiterea accesului la infrastructura cibernetica si la datele continute, in baza unei simple motivari comunicate de institutiile abilitate si nominalizate prin lege, fara existenta unei aprobari judecatoresti conform Codului de procedura penala si cerintelor adoptate de Curtea Constitutionala prin deciziile 440/ 2014 si 461/ 2014, deci legea nu este armonizata la cerintele Curtii Constitutionale. Legea incalca dispozitiile art. 148, alin (2) si urmatoarele din Constitutia Romaniei, prin netranspunerea corecta a reglementarilor comunitare in materie", se arata in sesizarea depusa la CCR.

În 23 decembrie 2014, deputatii PNL au contestat la Curtea Constitutionala Legea securitatii cibernetice adoptata cu o saptamana inainte, in unanimitate, in plenul Senatului, deci si cu votul favorabil al senatorilor PNL si PDL.


(157 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Puterea

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Puterea:

Judecatorii CCR dezbat Legea securitatii cibernetice. Augustin Zegrean: Nu simt niciun fel de presiune | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.34002614021301 seconds.