Joi, 22 Ianuarie 2015 - 05:50 AM Aleg.RO: Deputatii juristi formeaza o subcomisie care sa lucreze la legea privind insolventa persoanei fizice. „Sunt recuperatori care actioneaza si nu au mila de oameni”

Publicat de: ---

Gândul --> Tweet 0 Comenteaza 0 Email Adresa de e-mail la care vrei sa primesti STIREA atunci cand se intampla Aboneaza-te

Deputatul Ciprian Nica a anuntat la finalul sedintei Comisiei Juridice ca rolul acestei subcomisii este de a tine cont de oameni, deoarece ”totul se face pentru oameni” .

”Nu vorbim despre marmura din Palatul Parlamentului. Sunt recuperatori care actioneaza si nu au mila de oameni”, a fost pozitia lui Nica. El a adaugat ca CSM are posibilitatea sa vina cu observatii pertinente, iar statul trebuie sa gestioneze problematica.

Membrii comisiei juridice din Camera Deputatilor, reuniti pentru a discuta pe tema insolventei persoanei fizice, nu au ajuns la un acord pe care proiect de lege sa lucreze, din cele patru inregistrate la comisie, reprezentantii PNL sustinand ca trebuie sa se inceapa cu proiectul PNL din 2010, in timp ce PSD a considerat ca proiectul din 2014 al deputatului PSD Ana Birchall este prioritar.

Comisia a respins propunerea PNL ca raportul pe legea insolventei persoanelor fizice sa fie finalizat joi dupa-amiaza.

Deputatul PNL Teodor Niculescu a sustinut ca articolul 68 din Regulamentul Camerei precizeaza ca se discuta primul proiect cu care a fost sesizata comisia, acesta fiind cel din 2010, al PNL.

“Toate cele patru proiecte vor fi conexate, din punctul de vedere al PNL. Conform articolului 68 al Regulamentului care nu poate fi contestat si supus la vot, se va lucra pe proiectul din 2010, toate celalte proiecte vor fi luate ca amendament. Comisia a inceput sa lucreze. PNL a cerut un ritm mai rapid de lucru cu privire la acest proiect de lege, pana la urma majoritatea a decis ca subcomisia sa lucreze ceva mai usor, in sensul ca noi am fi vrut ca vineri sa avem un prim draft pe care sa-l discutam. Speram ca in cel mai scurt timp posibil sa avem forma finala a proiectului si ca marti sau miercuri sa avem proiectul in dezbaterea plenului”, a afirmat Nicolescu.

Vicepresedintele comisiei, deputatul PSD Ciprian Nica, a precizat, insa, ca discutiile vor incepe pe proiectul de lege din 2014 al deputatului PSD Ana Birchal, care are avizul pozitiv al Guvernului si a fost adoptat de Senat.

“Din cele patru proiecte de lege, doua au primit aviz favorabil de la Senat, unul a fost respins de Senat, iar doar unul are aviz favorabil de la Guvern. Conform art 68 din Regulament se spune la alin. 4 ca initiativa legislativa care intra in procedura de urgenta, pe acel draft se lucreaza. Ca urmare, Biroul Permanent a sesizat comisia juridica cu initiativa legislativa care are avizul Guvernului, care este sustinuta de arcul guvernamental, care se spune ca este proiectul domanei Ana Birchal. Se vor prelua si celelalte trei initiative care au articole si texte foarte bune; vor fi preluate ca amendamente si vor perfectiona acest cadru legislativ”, a spus Nica.

El a adaugat ca subcomisia a fost constituita pentru ca mai multi membri ai comisiei juridice nu au putut fi contactati si anuntati sa vina la comisie, fiind in vacanta parlamentara.

“Aceasta subcomisie a fost constituita pentru ca, in primul rand, convocarea Biroului Permanent a fost ieri la pranz, este vacanta parlamentara si conform traditiei si a Regulamentului in ultima saptamana din ianuarie este sesiune extraordinara si membrii tuturor comisiilor erau pregatiti sa vina saptamana viitoare. Eu am fost pus in situatia ca, sunand ieri si convocand cu telefonul personal colegii, unii sa nu fie in tara si altii sa nu raspunda la telefon si atunci, ca sa nu gresim, am luat aceasta decizie sa facem aceasta comisie de lucru”, a mai precizat Nica.

El a mai aratat ca a mai fost constituita in trecut o subcomisie de lucru pe aceasta tema.

Subcomisia va fi constituita din deputatii Ioan Culetu (PDL), Ioan Cupsa (PNL), Luminita Adam (PSD), Cosmin Necula (PSD), Aurelian Ionescu (PC).

La lucrarile acestei subcomisii vor participa si reprezentanti ai institutiilor implicate, intre care BNR, CSM, MJ, ANPC.

Biroul Permanent al Camerei Deputatilor a decis, marti, convocarea comisiei juridice pentru insolventa persoanei fizice, la solicitarea PNL pentru o sesiune extraordinara a Parlamentului pe aceasta tema.

Copresedintele PNL, Alina Gorghiu, anuntase, luni, ca PNL cere convocarea in sesiune de urgenta a Parlamentului pentru adoptarea legii insolventei persoanei fizice, aratand ca este ”singura reglementare” care poate ajuta, in contextul cresterii francului elvetian.

Citeste si Un roman a castigat in instanta dreptul de a-si plati ratele la cursul leu/franc de la data acordarii creditului


(128 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gândul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gândul:

Deputatii juristi formeaza o subcomisie care sa lucreze la legea privind insolventa persoanei fizice. „Sunt recuperatori care actioneaza si nu au mila de oameni” | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.30773115158081 seconds.