Marți, 20 Ianuarie 2015 - 05:51 AM Aleg.RO: O prima victorie. Sedinta comisiei de Cod electoral, cu usile deschise

Publicat de: ---

Gândul Foto: Mediafax Foto // Octav Ganea

Tweet 0 Comenteaza 0 Email Adresa de e-mail la care vrei sa primesti STIREA atunci cand se intampla Aboneaza-te

Decizia membrilor Comisiei a venit dupa o discutie informala cu jurnalistii acreditati pe Parlament .

In favoarea accesului jurnalistilor la dezbaterile Comisiei s-au exprimat parlamentarii PNL si PDL, dar si o parte dintre reprezentantii PSD, intre care si Valeriu Zgonea.

Un grup de jurnalisti acreditati la Parlament au initiat si semnat, duminica, o petitie publica prin care solicita accesul liber si direct la dezbaterile din Comisia parlamentara de Cod electoral, care urmeaza sa elaboreze viitoarele legi electorale.

Jurnalistii precizeaza, in cadrul petitiei, ca membrii Comisiei de Cod electoral le-au limitat accesul direct si liber la dezbaterile legilor electorale, prevalandu-se de o prevedere controversata a propriului regulament de functionare, si solicita permiterea accesului liber, imediat, direct si fara limite la sedintele Comisiei, pe toata durata acestora.

In replica, presedintele PSD, premierul Victor Ponta a declarat, luni, ca i-a transmis presedintelui Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, care conduce si comisia de Cod electoral, sa discute cu Opozitia referitor la prezenta presei la dezbaterile din Comisie, astfel incat ”sa fie totul cat mai transparent”.

”Ne-a informat domnul Zgonea despre faptul ca asa este Regulamentul comisiei si am zis: «Domnule, discutati si cu Opozitia si ajungeti la o solutie, in care sa fie totul cat mai transparent», a spus Ponta, intrebat despre accesul jurnalistilor la dezbaterile din Comisia de Cod electoral.

Ponta a afirmat, totodata, ca nu a existat o decizie politica prin care accesul jusnalistilor la dezbateri sa nu fie permis si, drept urmare, nu e nevoie de o decizie politica prin care acesta sa fie permis.”Nu a existat o decizie politica care sa nu permita accesul. E vorba de functionarea comisiei si dansii decid acolo”, a spus Ponta.

Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a justificat, saptamana trecuta, faptul ca accesul presei este ingradit la lucrarile Comisiei de Cod electoral, in timpul sedintelor, prin esecul demersului de revizuire a Constitutiei, care a fost ”un show de presa”, in care se faceau declaratii politice.

Zgonea a invocat hotararea plenului Parlamentului din februarie 2013, prin care s-a decis infiintarea comisiei, si care mentioneaza ca ”lucrarile nu sunt publice”.

Citeste si Premierul isi critica propriul Guvern: „Votul din Diaspora a fost un esec, MAE a organizat prost alegerile” Citeste si Ponta cere transparenta dezbaterilor pe legile electorale. Cum traduce Zgonea mesajul premierului Citeste si Ponta, despre cresterea ratelor in franci elvetieni: ”Vreau sa nu vindem iluzii, nu exista o solutie a unui partid”


(142 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gândul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gândul:

O prima victorie. Sedinta comisiei de Cod electoral, cu usile deschise | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.38875603675842 seconds.