Luni, 19 Ianuarie 2015 - 05:53 AM Aleg.RO: Francul elvetian ajunge in parlament

Publicat de: ---

Cotidianul

Duminica, un deputat PSD a solicitat convocarea de urgenta a membrilor comisiei buget-finante a Camerei Deputatilor, in contextul aprecierii bruste a cursului francului elvetian, potrivit stiripesurse .ro.

Deputatul PSD Ana Birchall cere ca solutiile ministrului Finantelor, Darius Valcov, dupa discutiile cu reprezentantii BNR, sa fie discutate si eventual promovate si altele care sa vina in sprijinul cetatenilor afectati de cresterea accelerata a francului elvetian.

"Am solicitat biroului Comisiei pentru buget-finante a Camerei Deputatilor sa convoace in cel mai scurt timp membrii comisiei pentru a sustine solutiile propuse de ministrul Finantelor, domnul Darius Valcov, in urma discutiilor cu reprezentantii BNR si pentru promovarea altor masuri legislative complementare pentru ajutorarea celor afectati de fluctuatiile cursului de schimb al francului elvetian", a precizat Ana Birchall intr-un comunicat de presa remis duminica Agerpres.

În opinia sa, este imperativ ca toate partile implicate sa se aseze la aceeasi masa pentru gasirea de solutii echilibrate care pot fi puse in practica.

"Amendarea OUG nr. 46/ 2014 privind re-scadentarea creditelor prin majorarea plafonului de la 2.200 lei brut la 2.500 lei net este un prim pas pentru ajutorarea a peste 80% dintre cei care au credite in franci elvetieni", a declarat deputatul PSD Ana Birchall.

"Aceasta masura sustinuta complementar de adoptarea proiectului de lege pe care l-am initiat privind conversia creditelor din monede straine in moneda nationala avand la baza Directiva Europeana 2014/17/UE a Parlamentului European si a Consiliului privind contractele de credit oferite consumatorilor pentru bunuri imobile rezidentiale si de modificare a Directivelor 2008/48/CE si 2013/36/UE si a Regulamentului (UE) nr. 1093/2010, precum si a altor facilitati fiscale cum ar fi reducerea impozitului pe venit pana la 900 de lei ofera tuturor romanilor amenintati ca isi vor pierde agoniseala de o viata datorita cresterii ratelor bancare exclusiv din cauza fluctuatiilor de schimb valutar, solutii responsabile, care pot fi puse in practica, nu solutii demagogice si politicianiste", a mai sustinut Ana Birchall.

Presedintele Comisiei, Viorel Stefan, a anuntat ca va solicita, luni, o sedinta in cel mai scurt timp.

Ministrul de Finante Darius Valcov s-a intalnit, vineri seara, cu guvernatorul BNR Mugur Isarescu, pentru discutii privind cresterea accelerata a francului elvetian.

La finalul intalnirii, ministrul a avansat doua posibile solutii: largirea plafonului pentru cei eligibili pentru reesalonarea creditelor sau posibilitatea ca fiecare banca in parte sa vina cu un program care sa anihileze aprecierea francului.


(163 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Cotidianul
· Alte știri din sursa
Cotidianul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Cotidianul:

Francul elvetian ajunge in parlament | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.36971592903137 seconds.