Vineri, 16 Ianuarie 2015 - 05:54 AM Aleg.RO: Zgonea: Legile Big Brother, necesare si urgente

Publicat de: ---

Cotidianul

Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a declarat ca, pana la finele lui februarie, este necesara adoptarea urgenta a legilor Big Brother si a cartelelor pre-pay, structurile cu atributii in privinta securitatii nationale neavand instrumentele necesare .

„Evenimentele care sunt in proximitatea granitelor Romaniei, dar si in zona europeana, ne obliga sa facem aceasta lege repede, atat legea retentiei datelor, sa o modificam, cat si celebra lege a cartelelor pre-pay, cum o denumim noi. Ele sunt obligatorii pentru Romania”, a afirmat Zgonea, potrivit Mediafax.

„Aceste doua legi sunt urgente si necesare pentru ca sistemul de siguranta nationala sa functioneze la parametrii cu care suntem obisnuiti. Suntem cea mai sigura si cea mai stabila tara din regiune, suntem respectati pentru aceasta chestiune si ele sunt rezultatul unor instrumente si unor actiuni pe care le-au facut sistemele noastre de siguranta nationala pe baza legilor pe care noi le-am votat aici, pentru ca daca nu le dai instrumente, ei nu au cum sa faca acest lucru”, a mai sustinut Zgonea.

Zgonea a mai afirmat ca nu exista instrumentele necesare pe actualul cadru normativ, contrazicand astfel declaratii ale unor reprezentanti din sistemul de siguranta nationala care au sustinut contrariul.

"Nu exista instrumentele necesare pe actualul cadru normativ. De aceea aceasta lege a fost ceruta atat de partenerii nostri care sunt in NATO, cat si in UE. Exista o problema pe care noi o avem si ea se numeste o bresa de securitate", a conchis Zgonea.


(144 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Cotidianul
· Alte știri din sursa
Cotidianul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Cotidianul:

Zgonea: Legile Big Brother, necesare si urgente | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.32789611816406 seconds.