Miercuri, 14 Ianuarie 2015 - 05:51 AM Aleg.RO: Elena Udrea: Existenta unui consens intre partide pentru bugetul Apararii este strict o exagerare, un exercitiu de imagine

Publicat de: ---

Puterea taguri: elena, udrea, existenta, consens, partid, buget, aparare, este, strict, exagerare, exercitiu, imagine

Elena Udrea a declarat ca declaratiile presedintelui Klaus Iohannis privind existenta unui consens intre partidele politice pentru un buget al Apararii de 2% incepand cu 2017 "este strict un exercitiu de imagine, o exagerare" si nu reprezinta "o intelegere istorica" .

"Nu este niciun moment istoric, este de fapt o formalizare a unei intelegeri care exista intre PSD, PC, PNL, UDMR si UNPR inca din 2013, cand s-a decis ca bugetul apararii sa fie de 1,38% in 2013, de 1,4% in 2014, de 1,7% in 2015", a precizat presedintele PMP, Elena Udrea.

Aceasta a mai spus ca daca PMP ar fi fost invitat la consultarile de la Palatul Cotroceni, ar fi avut doua solicitari, si anume: presedintele sa ceara Avocatului Poporului contestarea la CC a ordonantei prin care Victor Ponta "isi permite sa-si retraga plagiatul fara nicio consecinta" si demisia lui Victor Ponta din functia de premier, la cererea lui Klaus Iohannis.

"Legat de faptul ca PMP nu a fost invitat la aceste consultari, motivatia ca n-ar fi partid ajuns in Parlament in alegeri e un pretext, pentru ca, daca acesta ar fi fost argumentul dupa care au fost invitate partidele la Cotroceni in prima consultare cu noul presedinte, atunci ar fi trebuit invitat USL si PDL", in contextul in care asa s-a candidat la alegeri in 2012.

Elena Udrea a mai spus ca si-a indemnat alegatorii din prezidentiale, in jur de 500.000, sa voteze impotriva lui Victor Ponta si in beneficiul lui Klaus Iohannis.

"Parlamentarii PMP, prin votul lor in Parlament, pot face diferenta de la guvernarea PSD la o guvernare PNL, daca s-ar dori inlocuirea guvernului Ponta de catre partidul domnului Iohannis", a completat Elena Udrea

Deputatul a sustint ca motivul pentru care PMP nu a fost invitat la consultarile de la Palatul Cotroceni este ca presedintele Klaus Iohannis "intelege colaborarea cu partidele politice in sensul in care discuta doar cu cei care sunt de acord cu dansul, cei care au alte puncte de vedere, care isi permit sa fie critici, nu sunt bineveniti la consultari".

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, luni, ca a propus pentru prima data in 25 de ani de la Revolutie, incheierea unui acord asumat de intreg spectrul politic, pentru domeniul Apararii si ca a obtinul consensul in acest sens.

”Am chemat astazi (luni n.r.) partidele la consultari pentru a le propune pentru prima data, in 25 de ani de la Revolutie, incheierea unui acord asumat de intregul spectru politic, pentru domeniul Apararii”, a afirmat presedintele Klaus Iohannis care a tinut sa precizeze ca ”a obtinut consensul necesar pentru ca bugetul alocat Apararii sa atinga nivelul de 2% din PIB in 2017”.


(109 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Puterea

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Puterea:

Elena Udrea: Existenta unui consens intre partide pentru bugetul Apararii este strict o exagerare, un exercitiu de imagine | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.34841513633728 seconds.