Marți, 13 Ianuarie 2015 - 05:47 AM Aleg.RO: Chiuariu si-a folosit influenta asupra prefectului de Bacau, cu care s-a intalnit in cadru privat

Publicat de: ---

Financiarul

Tudor Chiuariu si-a asumat in anul 2012 un rol esential in grupul infractional organizat coordonat de Ioan Adam si Paltin Gheorghe Sturdza, folosindu-si influenta politica data de calitatea de deputat si fost ministru al Justitiei asupra prefectului judetului Bacau de la acea vreme, Claudiu Octavian Serban, pentru a urgenta reconstituirea dreptului de proprietate asupra unei suprafete de 43 .227 de hectare de teren forestier, conform unor surse judiciare.

Din probele stranse de anchetatori rezulta ca Chiuariu s-a intalnit intr-un cadru privat cu prefectul Serban, fost coleg de partid, caruia i-a cerut sa urgenteze punerea in executare a deciziei Tribunalului Covasna privind respectiva suprafata de padure.

In plus, Tudor Chiuariu este acuzat ca s-a numarat printre initiatorii milf videos unei alte intalniri in cadru neoficial, desfasurata la locuinta primarului din Slanic Moldova, Andrei Serban, unde a fost invitat si directorul Directiei Silvice Bacau, Viorel Ghelase. Scopul intalnirii a fost acela de a-l asigura pe Paltin Gheorghe Sturdza ca cei solicitati sunt dispusi sa raspunda solicitarilor parlamentarului.

Senatorul Tudor Chiuariu este urmarit penal de procurorii DNA pentru trafic de influenta, spalare de bani si aderare la un grup infractional organizat in dosarul de coruptie legat de atribuirea unor mari gay porn suprafete de teren forestier in care este arestat preventiv Viorel Hrebenciuc.

Potrivit unui comunicat al DNA, procurorii anticoruptie Brasov au dispus control judiciar pe o durata de 30 de zile fata de Tudor Chiuariu.

“In contextul demersurilor infractionale depuse pentru retrocedarea unor mari suprafete de teren forestier catre inculpatul Paltin Gheorghe Sturdza, in noiembrie 2012, inculpatii Ioan Varga si Daniel Calugar s-au inteles cu Tudor Chiuariu sa primeasca suma de 2.500.000 de euro pentru a interveni pe langa functionarii publici ai Comisiei judetene de aplicare a legilor fondului funciar din cadrul Institutiei Prefectului Judetului Bacau, RNP Romsilva — Directiei Silvice Bacau si OCPI Bacau, cu scopul de a-i determina pe acestia fie sa urgenteze, fie sa sa-si indeplineasca in mod defectuos (ex. sa nu exercite actiuni in justitie) atributiile de serviciu privind punerea in executare a unei decizii a Tribunalului Covasna.

Aceasta decizie avea ca obiect reconstituirea dreptului de proprietate asupra unei suprafete de 43.227 ha teren forestier ce a apartinut fostului Domeniu Ghica-Comanesti”, se arata in comunicatul DNA.

Sursa citata precizeaza ca, ulterior, cumpararea de influenta a fost disimulata prin incheierea unui contract de asistenta juridica incheiat cu Tudor Chiuariu, gay videos potrivit caruia suma de 2.000.000 de euro urma a fi platita cu titlu de onorariu fix si suma de 500.000 de euro, cu titlu de onorariu de succes la data predarii titlurilor de proprietate.

“Prin cooptarea lui Tudor Chiuariu in interiorul grupului infractional organizat, acesta a dobandit si asumat un rol esential, in sensul ca, sub coordonarea inculpatilor Ioan Adam si Paltin Gheorghe Sturdza, si-a folosit influenta politica data de calitatea de parlamentar si fost ministru al Justitiei pentru a interveni pe langa functionarii publici din cadrul Institutiei Prefectului Judetului Bacau, OCPI Bacau, Directia Silvica Bacau, in scopul urgentarii punerii in executare a deciziei Tribunalului Covasna”, mai sustin procurorii. (Agentia Nationala de Presa AGERPRES)


(130 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Financiarul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Financiarul:

Chiuariu si-a folosit influenta asupra prefectului de Bacau, cu care s-a intalnit in cadru privat | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.30663299560547 seconds.