Marți, 13 Ianuarie 2015 - 05:47 AM Aleg.RO: DNA redeschide dosarul de trafic de influenta al lui Laszlo Borbely

Publicat de: ---

Cotidianul

Procurorii DNA Oradea redeschid ancheta in dosarul fostului ministru al Mediului Laszlo Borbely, in care acesta este acuzat de luare de mita .

Instanta suprema a confirmat luni informatia.

"În temeiul art. 335 alin. 4 Cod procedura penala, confirma redeschiderea urmaririi penale dispusa prin ordonanta din 05 ianuarie 2015 a Parchetului de pe langa Înalta Curte de Casatie si Justitie - Directia Nationala Anticoruptie, Serviciul Teritorial Oradea, in dosarul nr.657/II.2/2014. Definitiva", se arata in decizia Înaltei Curti de Casatie si Justitie.

Acuzat ca ar fi luat mita pentru interventii in vederea atribuirii unor contracte, Camera Deputatilor nu a incuviintat urmarirea penala a fostului ministru.

În acelasi dosar au mai fost trimisi in judecata fostul lui consilier si doi administratori de firme.

Acuzati de cumparare de influenta, procurorii DNA Oradea i-au trimis in judecata pe Ioan Ciocan, administrator al societatii Lescaci Com SRL Negresti Oas, precum si pe Anton Petru Molnar, administrator de fapt al societatii Azimut Com Acatari.

În acelasi dosar este judecat, pentru complicitate la trafic de influenta si complicitate la cumparare de influenta, Szabolcs Szepessy, consilier personal al lui Borbely in perioada in care acesta era ministrul Mediului.

În cursul anului 2011, potrivit actului de sesizare a instantei, Ioan Ciocan i-ar fi remis lui Laszlo Borbely foloase necuvenite constand in renovarea si utilarea apartamentului ministrului in valoare de 80.952 de lei, pentru ca acesta sa determine functionari din Administratia Nationala "Apele Romane", institutie aflata in coordonarea Ministerului Mediului si Padurilor, sa favorizeze societatea Lescaci Com Negresti Oas la diferite licitatii organizate de ANAR, prin Administratiile Bazinale din teritoriu.

Societatea Lescaci Com SRL Negresti Oas a incheiat in perioada 2010 - 2011, cu unitati din subordinea ANAR, respectiv Administratiile Bazinale de Apa Somes Tisa, Banat, Olt, Buzau - Ialomita, Siret, Prut - Barlad si Dobrogea - Litoral, 19 contracte de executie de lucrari si numeroase acte aditionale la aceste contracte, toate avand ca obiect regularizari, amenajari, indiguiri sau recalibrari ale cursurilor unor ape aflate in administrarea acestor unitati. Valoarea totala a celor 19 contracte a fost de 295.037.846 lei, cu TVA inclus, se aratain rechizitoriu.

În aceeasi perioada, Anton Petru Molnar, administrator de fapt la Azimut Com SRL Acatari, i-ar fi remis lui Borbely foloase necuvenite constand in reamenajarea si extinderea unui imobil, proprietate extratabulara a acestuia, in valoare de 112.199 de lei, pentru ca ministrul sa determine functionari din ANAR sa favorizeze SC Azimut Com SRL Acatari la diferite licitatii organizate prin Administratiile Bazinale din teritoriu, potrivit anchetatorilor.

Camera Deputatilor a respins pe 11 septembrie 2011 solicitarea de aprobare a inceperii urmaririi penale impotriva lui Borbely.

DNA Oradea informa pe 5 ianuarie instanta suprema ca a revocat solutia de neincepere a urmaririi penale in cazul lui Borbely, potrivit unui document obtinut de Mediafax.


(128 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Cotidianul
· Alte știri din sursa
Cotidianul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Cotidianul:

DNA redeschide dosarul de trafic de influenta al lui Laszlo Borbely | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.3186399936676 seconds.