Marți, 13 Ianuarie 2015 - 05:47 AM Aleg.RO: NUP revocat. Ancheta in dosarul fostului ministru Laszlo Borbely, redeschisa

Publicat de: ---

Puterea taguri: ancheta, dosar, ministru, laszblo, borbely

Instanta suprema a confirmat, luni, decizia procurorilor DNA Oradea de redeschidere a anchetei in dosarul fostului ministru al Mediului, Laszlo Borbely, in care acesta este acuzat ca ar fi luat mita pentru interventii in vederea atribuirii unor contracte . Borbely a declarat ca nu stie nimic despre redeschiderea anchetei, intrucat nu a fost informat oficial.

Solutia de neincepere a urmaririi penale (NUP) in cazul deputatului UDMR Laszlo Borbely, in dosarul de trafic de influenta al acestuia, a fost revocata de procurorii DNA Oradea in data de 5 ianuarie, care au reluat cercetarile privind suspiciunea ca fostul ministru al Mediului a luat mita pentru interventii in vederea atribuirii unor contracte. În urma cu un an, DNA a dat NUP in cazul lui Laszlo Borbely, intrucat Camera Deputatilor nu a incuviintat urmarirea penala a fostului ministru al Mediului, in acelasi dosar fiind trimisi in judecata fostul lui consilier si doi administratori de firme, pentru cumparare de influenta. Procurorii DNA i-au trimis in judecata la acea vreme pe Ioan Ciocan, administrator al societatii Lescaci Com SRL Negresti Oas, si pe Anton Petru Molnar, administrator de fapt al societatii Azimut Com Acatari, ambii fiind acuzati de cumparare de influenta. În acelasi dosar este judecat, pentru complicitate la trafic de influenta si complicitate la cumparare de influenta, Szabolcs Szepessy, consilier personal al lui Borbely in perioada in care acesta era ministrul Mediului.

Case contra sprijin la licitatii

Procurorii arata in rechizitoriu ca in cursul anului 2011, Ioan Ciocan i-ar fi remis lui Laszlo Borbely, prin intermediul consilierului personal al acestuia, foloase necuvenite constand in renovarea si utilarea apartamentului ministrului, in valoare de 80.952 de lei, pentru ca acesta sa determine functionari din Administratia Nationala „Apele Romane”(ANAR), institutie aflata in coordonarea Ministerului Mediului si Padurilor, sa favorizeze societatea Lescaci Com Negresti Oas la diferite licitatii organizate de ANAR, prin Administratiile Bazinale din teritoriu. Astfel, societatea a incheiat cu unitati din subordinea ANAR 19 contracte de executie de lucrari in valoare de aproape 300 de milioane de lei. În acelasi scop, Anton Petru Molnar, administrator al Azimut Com SRL Acatari, i-ar fi remis lui Borbely foloase necuvenite constand in reamenajarea si extinderea unui imobil, in valoare de 112.199 de lei.


(118 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Puterea

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Puterea:

NUP revocat. Ancheta in dosarul fostului ministru Laszlo Borbely, redeschisa | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.32358908653259 seconds.