Marți, 13 Ianuarie 2015 - 05:47 AM Aleg.RO: ANI: Petre Roman, definitiv incompatibil. Roman: Am contestat decizia

Publicat de: ---

Puterea

ANI a constatat, in martie 2014, ca Petre Roman se afla in stare de incompatibilitate incepand cu data de 20 decembrie 2012, intrucat detine, simultan, functia de deputat si calitatea de persoana fizica autorizata . Petre Roman a anuntat ulterior, luni, ca a contestat la Curtea de Apel decizia ANI.

Raportul de evaluare prin care s-a constatat starea de incompatibilitate in cazul deputatului liberal Petre Roman a ramas definitiv prin necontestare, a anuntat luni Agentia Nationala de Integritate (ANI).

Agentia Nationala de Integritate cere Camerei Deputatilor revocarea din functie a lui Petre Roman, dupa ce a constatat incompatibilitatea acestuia, iar raportul a ramas definitiv. 'In vederea aplicarii sanctiunilor disciplinare, respectiv revocarea din functie si a interdictiei exercitarii unei functii sau demnitati publice pe o perioada de trei ani, Agentia a comunicat Camerei Deputatilor raportul de evaluare a starii de incompatibilitate, emis la data de 12 martie 2014. Mentionam faptul ca instanta competenta, respectiv Curtea de Apel Bucuresti, a comunicat Agentiei faptul ca pe rolul Sectiei a VIII-a de Contencios Administrativ si Fiscal nu exista nicio contestatie formulata de Petre Roman impotriva raportului de evaluare emis de Agentia Nationala de Integritate', se arata intr-un comunicat al ANI. In comunicat se mai arata faptul ca, potrivit prevederilor legale, 'persoana care face obiectul evaluarii poate contesta raportul de evaluare a conflictului de interese sau a incompatibilitatii in termen de 15 zile de la primirea acestuia, la instanta de contencios administrativ'. In cazul in care raportul de evaluare nu a fost contestat in termenul respectiv la instanta de contencios administrativ, ANI sesizeaza organele competente in termen de sase luni, pentru declansarea procedurii disciplinare.


(120 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Puterea

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Puterea:

ANI: Petre Roman, definitiv incompatibil. Roman: Am contestat decizia | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.28309392929077 seconds.