Joi, 08 Ianuarie 2015 - 05:52 AM Aleg.RO: Stenograme din Dosarul retrocedarilor. Paltin-Sturdza inregistra discutiile cu Hrebenciuc si Adam

Publicat de: ---

Gândul

Procurorii DNA au descoperit acasa la printul Paltin-Sturdza o inregistrare ambientala facuta de acesta in timp ce negocia cu deputatii Ioan Adam si Viorel Hrebenciuc detaliile afacerii legate de retrocedarea catorva zeci de mii de hectare de paduri . Potrivit discutiilor obtinute de Evenimentul Zilei, Hrebenciuc se lauda ca putea promova legi cu dedicatie, sau ca numea secretari de stat si inalti functionari.

Potrivit anchetatorilor DNA, pentru retrocedarea a peste 40.000 de hectare de padure, Paltin-Sturdza avea nevoie de relatiile celor doi politicieni: Adam era influent printre magistratii din Covasna, iar Hrebenciuc avea relatii la Romsilva, la primarii de comune si la sefii directiilor silvice locale.

Sturza a inregistrat discutiile pe care le-a avut cu cei doi politicieni. Prima intalnire a avut loc intr-un hotel de lux din capitala, in primavara anului 2013.

Hrebenciuc: Eu sunt de 20 de ani in politica, de dupa '90, asa, s-au spus toate prostiile despre mine, dar pana la urma, daca stam sa ne uitam, nu s-a dovedit absolut nimic. Si n-am fost chemat niciodata, niciunde, dar n-am niciun fel de probleme, stau de vorba cu oricine si nu mi-e frica pentru ca n-am
. hai sa va spun si de ce n-am probleme, ca sa ma intelegi exact. E o discutie cu Nastase, ca e la moda astazi, da. Eu lucrez cu Nastase din '94 si va si spun ca-n '92 eu l-am pus seful Camerei Deputatilor, ca eu eram consilierul lui Iliescu
 lui Iliescu '92, si eu stiu exact in 15 august '92, cand l-am lamurit pe Nastase la Iliescu, la Predeal, sa vina pe liste la noi, ca nu vroia sa vina aici, mergea in partea cealalta.

Adam: Asa e, asa e.

Viorel Hrebenciuc i-a explicat lui Sturza ca si in Ungaria, Polonia si Cehia, cei implicati in privatizari au fost arestati ulterior si ca valul acesta va veni si la noi.

Hrebenciuc: E clar ca se va intampla si la noi treaba asta, vine valul si la noi. Pai vreau ca valul ala sa ma gaseasca... sa fac, sa n-am probleme, ma, si cand o trece valul, o sa ridic capu' si-o sa incerc sa ma apuc sa fac niste treburi serioase. Valul a trecut, domnu' Sturdza, deci acuma imi pot permite, avem reguli clare, Uniunea Europeana, suntem membri in Clubul celor 27-28 de la 1 iunie. E altceva, nu mai merge cu porcarii, nu mai tine, gata, s-a inchis. Cine a facut evaziune si nu l-a prins nimeni, sa fie sanatos, ti s-a si dovedit ca asa cum au venit banii, asa i-au si cheltuit, ca n-au avut creier.

Adam: I-au pus in Cipru, ha, ha, ha!

Hrebenciuc: Sunt idioti, sunt idioti!

Sturza, Adam si Hrebenciuc sunt acuzati ca ar fi incercat sa retrocedeze ilegal 43000 de hectare de padure. Potrivit anchetatorilor, mita pentru Viorel Hrebenciuc si pentru fiul acestuia ar fi fost de 12.000 de hectare.

 


(107 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gândul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gândul:

Stenograme din Dosarul retrocedarilor. Paltin-Sturdza inregistra discutiile cu Hrebenciuc si Adam | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.41280102729797 seconds.