Miercuri, 07 Ianuarie 2015 - 05:50 AM Aleg.RO: Surse: 50 de parlamentari PSD parasesc partidul

Publicat de: ---

Cotidianul

Potrivit unor surse politice, aproximativ 50 de parlamentari social-democrati se pregatesc sa paraseasca partidul pentru a forma o nou formatiune de stanga . În noul partid ar putea intra si alesi din partea UNPR, PC sau PP-DD, potrivit B1.ro.

O parte importanta a alesilor PSD este nemultumita de actuala conducere a partidului si planuieste formarea unui nou partid de centru-stanga .

”A fost deja o intalnire si va urma o a doua pentru a vedea pe cine ne putem baza. Sunt cam 50 de deputati si senatori care nu isi mai vad viitorul in actualul PSD. Nu mai putem sta in PSD unde se va face un simulacru de congres pentru realegerea conducerii care a pierdut alegerile. O sa mergem separat pentru ca social-democratia Made in Dubai, cu masini scumpe si hobby-uri extravagante nu are nimic a face cu romanul si cu nevoile lui. Social-democratia nu a inceput cu Dragnea si nu se termina cu Ponta”, a declarat sub protectia anonimatului un senator PSD. Din noul partid ar urma sa faca parte si alesi din UNPR, PC si PP-DD.

Potrivit surselor politice, noul partid se va forma in jurul lui Mircea Geaona si Marian Vanghelie, proaspat exclusi din PSD. Scopul acestora este de a-l inlatura pe Victor Ponta de la Palatul Victoria. De altfel, Mircea Geoana a spus ca Executivul va pica in aceasta primavara.

”În politica, vom avea un nou Guvern cel tarziu pana de Paste. Presedintele are nevoie de un partener puternic si de incredere pentru noul proiect national pe care vrea sa il lanseze. Un nou Guvern cu o majoritate care cuprinde PSD si PNL sau partea sanatoasa din PSD si PNL intr-o mare coalitie de tip german, deoarece numai o mare coalitie poate pune in practica fundatia Noului Proiect National pentru urmatorul deceniu”, a declarat senatorul Mircea Geoana.

Tinta noului partid de stanga este sa obtina cel putin 20% la alegerile parlamentare din 2016.


(118 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Cotidianul
· Alte știri din sursa
Cotidianul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Cotidianul:

Surse: 50 de parlamentari PSD parasesc partidul | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.29925894737244 seconds.