Luni, 05 Ianuarie 2015 - 05:50 AM Aleg.RO: Presedintele Klaus Iohannis se va intalni cu Patriarhul Daniel

Publicat de: ---

Puterea taguri: presedintele, klaus, iohannis, patriarhul, daniel, sibiu, astrid, fodor

Presedintele Klaus Iohannis a participat duminica la liturghia oficiata in Catedrala Mitropolitana de la Sibiu, pentru prima data de cand a fost ales . Slujba ortodoxa a fost oficiata de un sobor de preoti condus de Mitropolitul Ardealului, IPS Laurentiu Streza.

„A fost un moment de mare bucurie pentru mine. Am avut ocazia, acum, in prima duminica a anului, sa particip la Sfanta Liturghie impreuna cu Înalt Prea Sfintitul si cred ca este un inceput bun. Va doresc tuturor «La multi ani!» , un an binecuvantat, cu sanatate si bucurie", a spus Klaus Iohannis, la iesirea de la slujba. Presedintele a anuntat, cu aceasta ocazie, ca a primit prin intermediul Mitropolitului Ardealului si a acceptat cu placere, invitatia Patriarhului Daniel de a avea o intalnire. Klaus Iohannis, care este credincios luteran, si-a adus la slujba Biblia, din care a citit si s-a rugat cu voce tare alaturi de ceilalti enoriasi, atunci cand s-a rostit "Tatal nostru".

"Bucuria a fost deplina, pentru ca a fost impartasita si de oaspete, si de gazde. Iata ca si Dumnezeu ne-a creat o atmosfera minunata. Asa ca ii multumim lui Dumnezeu pentru toate si ii multumim in mod special domnului presedinte ca prima duminica din anul acesta a oferit-o Catedralei Mitropolitane si noua, credinciosilor. Noua, celor din Sibiu si nu numai, tuturor credinciosilor ortodocsi. Cinstea se poate concentra si in Catedrala Patriarhala. Sa ne ajute Dumnezeu tuturor! Un an nou fericit si binecuvantat!", a declarat dupa slujba, ÎPS Laurentiu Streza.

Presedintele Iohannis a fost aplaudat de majoritatea celor 2.500 de enoriasi care au participat duminica la Liturghia de la Catedrala Mitropolitana. Multi au tinut sa ii ureze "La multi ani!" si sa dea mana cu seful statului.

Klaus Iohannis a fost insotit la slujba de primarul interimar al Sibiului, Astrid Fodor (Forumul Democrat al Germanilor din Romania), copresedintele PNL Sibiu, deputatul Raluca Turcan, senatorul liberal, Nicolae Neagu si viceprimarul liberal, Virgil Popa.

Presedintele Klaus Iohannis afirma, intr-o postare pe pagina sa de Facebook, ca pe parcursul mandatului sau va participa, periodic, la ceremoniile religioase ale cultelor legal recunoscute din tara noastra.


(153 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Puterea

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Puterea:

Presedintele Klaus Iohannis se va intalni cu Patriarhul Daniel | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.29155993461609 seconds.