Luni, 05 Ianuarie 2015 - 05:50 AM Aleg.RO: Ce a declarat Klaus Iohannis la iesirea de la liturghia de la Catedrala Mitropolitana din Sibiu

Publicat de: ---

Gândul foto: patrincaandrei .files.wordpress.com

Tweet 0 Comenteaza 0 Email Adresa de e-mail la care vrei sa primesti STIREA atunci cand se intampla Aboneaza-te

Mitropolitul Ardealului, Laurentiu Streza, a spus, in predica pe care tinut-o la catedrala din Sibiu, ca se simte onorat de faptul ca presedintele Iohannis a participat la slujba si a afirmat ca si patriarhul Daniel il asteapta pe seful statului la o slujba.

Streza a mai afirmat ca ii va oferi presedintelui pixuri si calendare cu insemnele Mitropiliei Ardealului.

Dupa predica, in jurul orei 11.45, Iohannis a iesit din catedrala insotit de IPS Laurentiu Streza, cei doi facand doua fotografii pe scarile lacasului de cult.

Ulterior, presedintele a dat mana cu mai multe persoane aflate in curtea lacasului de cult si le-a urat romanilor ”La multi ani!” si ”un an 2015 binecuvantat”.

”Va doresc tuturor «La multi ani!» si un an 2015 binecuvantat!”, a declarat jurnalistilor Klaus Iohannis.

De asemenea, cativa oameni l-au aplaudat pe seful statului.

Apoi, Iohannis a intrat impreuna cu Laurentiu Streza in resedinta mitropolitului, unde a stat circa 20 de minute, iar la iesire presedintele a salutat oamenii si le-a spus din nou ”La multi ani!”.

Klaus Iohannis a ajuns la Catedrala Mitropolitana Ortodoxa, cu hramul ”Sfanta Treime”, din Sibiu duminica, in jurul orei 10.00, fara sotia sa, Carmen, el nefacand declaratii la intrarea in lacasul de cult.

La slujba au mai participat deputatul Raluca Turcan, care este si lider al PNL Sibiu, viceprimarul liberal al municipiului, Virgil Popa, precum si alti lideri ai PNL.

Liturghia duminicala de la Catedrala Mitropolitana Ortodoxa din Sibiu a fost condusa de mitropolitul Ardealului, IPS Laurentiu Streza.

Intr-un mesaj postat pe Facebook duminica, seful statului preciza ca, potrivit pravilelor Bisericii Ortodoxe Romane, in calitate de crestin luteran, va participa doar la prima parte a liturghiei, care se incheie cu citirea Evangheliei.

”Astfel, voi fi alaturi de toti romanii ortodocsi care, in primele zile ale anului 2015, se roaga pentru sanatate, intelepciune si pace. Pe parcursul mandatului meu, voi fi prezent, periodic, la ceremoniile religioase ale cultelor legal recunoscute din tara noastra”, mai scria Iohannis.

Catedrala Mitropolitana Ortodoxa a fost ridicata la inceputul secolului XX, dupa modelul celebrei Hagia Sofia din Istanbul, la scara redusa. Lacasul este si sediul Arhiepiscopiei Sibiului si Mitropoliei Ardealului.

Citeste si Papa Francisc oficiaza Sfanta Liturghie pascala in fata a mii de credinciosi, la Vatican Citeste si Peste un miliard de catolici sarbatoresc Duminica Pastele. Papa Francisc prezideaza prima lui liturghie de Paste Citeste si Basescu a participat la slujba de liturghie a Cuviosului Dimitrie cel Nou


(193 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gândul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gândul:

Ce a declarat Klaus Iohannis la iesirea de la liturghia de la Catedrala Mitropolitana din Sibiu | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.30261421203613 seconds.