Luni, 05 Ianuarie 2015 - 05:50 AM Aleg.RO: Presedintele Klaus Iohannis a asistat la liturghia de la Catedrala Mitropolitana Ortodoxa din Sibiu

Publicat de: ---

Antena 3

Klaus Iohannis, care a asistat timp de aproximativ doua ore la liturghia de la Catedrala Mitropolitana Ortodoxa din Sibiu, le-a urat romanilor, la iesirea din lacasul de cult, "La multi ani!" si "un an 2015 binecuvantat", el dand mana cu mai multe persoane .

Presedintele Klaus Iohannis a participat, duminica, la liturghia duminicala de la Catedrala Mitropolitana Ortodoxa din Sibiu, in lacasul de cult aflandu-se si deputatul liberal Raluca Turcan, viceprimarul municipiului Virgil Popa, dar si alti lideri PNL, transmite Mediafax.

Klaus Iohannis, care a asistat timp de aproximativ doua ore la liturghia de la Catedrala Mitropolitana Ortodoxa din Sibiu, le-a urat romanilor, la iesirea din lacasul de cult, "La multi ani!" si "un an 2015 binecuvantat", el dand mana cu mai multe persoane.

Mitropolitul Ardealului, Laurentiu Streza, a spus, in predica pe care tinut-o la catedrala din Sibiu, ca se simte onorat de faptul ca presedintele Iohannis a participat la slujba si a afirmat ca si Patriarhul Daniel il asteapta pe seful statului la o slujba. Streza a mai afirmat ca ii va oferi presedintelui pixuri si calendare cu insemnele Mitropiliei Ardealului.

Dupa predica, in jurul orei 11.45, Iohannis a iesit din catedrala insotit de IPS Laurentiu Streza, cei doi facand doua fotografii pe scarile lacasului de cult. Ulterior, presedintele a dat mana cu mai multe persoane aflate in curtea lacasului de cult si le-a urat romanilor "La multi ani!" si "un an 2015 binecuvantat".

De asemenea, cativa oameni l-au aplaudat pe seful statului.

Apoi, Iohannis a intrat impreuna cu Laurentiu Streza in resedinta mitropolitului, unde a stat circa 20 de minute, iar la iesire, presedintele a salutat oamenii si le-a spus din nou "La multi ani!".

Klaus Iohannis a ajuns la Catedrala Mitropolitana Ortodoxa, cu hramul "Sfanta Treime", din Sibiu in jurul orei 10.00, fara sotia sa, Carmen, el nefacand declaratii la intrarea in lacasul de cult.

La slujba a mai participat deputatul Raluca Turcan, care este si lider al PNL Sibiu, viceprimarul municipiului Virgil Popa, precum si alti lideri liberali.

Liturghia duminicala de la Catedrala Mitropolitana Ortodoxa din Sibiu a fost  condusa de Mitropolitul Ardealului si Arhiepiscop al Sibiului, IPS Laurentiu Streza.

Intr-un mesaj postat pe Facebook duminica, seful statului precizeaza ca, potrivit pravilelor Bisericii Ortodoxe Romane, in calitate de crestin luteran, va participa numai la prima parte a liturghiei, care se incheie cu citirea Evangheliei.

"Astfel, voi fi alaturi de toti romanii ortodocsi care, in primele zile ale anului 2015, se roaga pentru sanatate, intelepciune si pace. Pe parcursul mandatului meu, voi fi prezent, periodic, la ceremoniile religioase ale cultelor legal recunoscute din tara noastra", mai scrie Iohannis.

Catedrala Mitropolitana Ortodoxa a fost ridicata la inceputul secolului XX, dupa modelul celebrei Hagia Sofia din Istanbul, la scara redusa. Lacasul este si sediul Arhiepiscopiei Sibiului si Mitropoliei Ardealului.

Mitropolitul Ardealului este primul inalt ierarh ortodox de la care a cerut binecuvantare Klaus Iohannis cand a decis sa candideze la Presedintia Romaniei.

Klaus Iohannis nu este primul presedinte al tarii care participa la slujbe oficiate in Catedrala Mitropolitana Ortodoxa din Sibiu. Fostul presedinte, Traian Basescu, a sprijinit si refacerea picturii din Catedrala Mitropolitana de la Sibiu.


(181 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Antena 3

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Antena 3:

Presedintele Klaus Iohannis a asistat la liturghia de la Catedrala Mitropolitana Ortodoxa din Sibiu | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.34367704391479 seconds.