Miercuri, 28 August 2013 - 07:15 AM Aleg.RO: Presedintele CNAS spune ca exista fondurile necesare asigurarii salariilor medicilor pana la sfarsitul anului

Publicat de: ---

Financiarul

Presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS) Cristian Busoi i-a asigurat marti pe medicii brasoveni ca exista fondurile necesare platii salariilor lor pana la sfarsitul anului .

Cristian Busoi a declarat marti, intr-o conferinta de presa sustinuta la Brasov, dupa o intalnire pe care a avut-o cu reprezentantii medicilor din judet, ca din fondul de rezerva al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate si din sumele obtinute la rectificarea bugetara din toamna, se vor putea acoperi cheltuielile cu salariile personalului medical si cu utilitatile unitatilor sanitare. Totodata, el a anuntat ca bugetul alocat spitalelor din judetul Brasov, pe anul viitor, ”va fi sensibil mai mare decat cel din 2013”.

“Cred ca cea mai importanta problema pe care au ridicat-o in cadrul intalnirii este cea a finantarii. I-am linistit ca, in ceea ce priveste sfarsitul anului pentru ca vor exista acte aditionale la contractul pe care-l au in acest moment, din fondul rezerva de 10% al Casei Judetene de Asigurari de Sanatate - care se pastreaza prin lege, pana la rectificarea bugetara, vor fi asigurate fondurile necesare. Din fondul de rezerva al CNAS si din ceea ce poate vom mai obtine la rectificarea din toamna, cu siguranta nu vor exista probleme de acoperire a salariilor si a utilitatilor. Medicii pot sta foarte linistiti in acest moment pentru ca avem acoperite fondurile pentru a asigura salarizarea lor. Urmeaza sa gasim acele solutii pentru ca toate celelalte cheltuieli ale spitalelor in acest an sa fie acoperite”, a declarat Cristian Busoi.

Totodata, el a atras atentia ca in acest an a intrat in vigoare dispozitia ministrului sanatatii prin care, la trei luni consecutive de plati restante, un manager de spital va fi demis, astfel ca vor trebui ”sa se disciplineze”, iar ”spitalele sa se gospodareasca mai bine si sa nu mai rostogoleasca plati si datorii ca in anii trecuti”.

Presedintele CNAS a avut programate vizite la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta, Spitalul privat de Oncologie si Hospice Casa Sperantei si la sectia de oncologie a Spitalului Clinic Judetean de Urgenta.

“Am constatat cu bucurie ca la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta lucrurile sunt bine organizate, bine gandite, ca au existat investitii importante din partea Consiliului Judetean (CJ) si apreciez aplecarea si grija domnului Aristotel Cancescu (presedintele CJ Brasov - n.r.) pentru sistemul de sanatate si in primul rand pentru Spitalul Clinic Judetean de Urgenta, dar si pentru celelalte spitale din subordinea CJ”, a subliniat Cristian Busoi.

Prezent la conferinta de presa, Aristotel Cancescu a afirmat ca modernizarea Spitalului Clinic Judetean va continua, ca exista fondurile necesare pentru lucrari - doua milioane de euro - dar deocamdata trebuie solutionate contestatiile care au fost depuse ”ca de fiecare data cand se fac lucrari de mare anvergura”.(Agentia Nationala de Presa AGERPRES)


(410 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Financiarul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Financiarul:

Presedintele CNAS spune ca exista fondurile necesare asigurarii salariilor medicilor pana la sfarsitul anului | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.29839086532593 seconds.