Vineri, 09 August 2013 - 06:15 AM Aleg.RO: ANI cere Parchetului cercetarea lui Klaus Iohannis pentru conflict de interese. Primarul Sibiului: "Sunt in perfecta legalitate"

Publicat de: ---

Gândul

Agentia Nationala de Integritate a constatat incalcarea regimului juridic al conflictului de interese in materie administrativa si penala de catre primarul Sibiului, Klaus Iohannis, intrucat acesta a semnat, la data de 23 decembrie 2010, un contract de prestari servicii incheiat intre Primaria Municipiului Sibiu si S .C. Tipografia Honterus S.R.L., societate comerciala detinuta de Forumul Democrat al Germanilor din Romania (F.D.G.R.), al carui presedinte a fost in perioada 2002 – 2013.

ANI a sesizat Parchetul pentru cercetarea primarului Sibiului, care este si numarul doi in PNL, ocupand functia de prim-vicepresedinte al partidului. Iohannis a acuzat presiunile politice ale ANI, despre care spune ca si-a adus aminte de el dupa ce a intrat in PNL.

Potrivit inspectorilor de integritate obiectul contractului semnat cu incalcarea regimului juridic al conflictului de interese administrativ si penal de catre Iohannis constituie servicii de informare si publicitate in vederea implementarii Proiectului (cod SMIS: 4915) finantat din Fondul European de Dezvoltare Regionala (FEDR), Programul Operational: Cresterea Competitivitatii Economice 2007 – 2013 (POS CCE), Axa Prioritara 3 „Tehnologia Informatiei si Comunicatiilor (TIC) pentru sectoarele privat si public”.

De asemenea, primarul a aprobat, in perioada ianuarie – iunie 2011, un numar de trei facturi fiscale in vederea efectuarii platilor catre prestator (S.C. Tipografia Honterus S.R.L.).

In urma cu cateva luni, Agentia Nationala de Integritate a constat starea de incompatibilitate in cazul lui Iohannis care face parte din AGA societatii regionale de Apa si Canal.

“Nu este conflict de interese, conflictul de interese ar fi aparut daca aveam vreun beneficiu din acest contract. Eu sunt in perfecta legalitate, va dati seama ca aceste chestiuni le-am discutat cu juristii inainte si mi-au spus ca nu este niciun conflict de interese”, a declarat Klauss Iohannis.

 


(407 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gândul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gândul:

ANI cere Parchetului cercetarea lui Klaus Iohannis pentru conflict de interese. Primarul Sibiului: "Sunt in perfecta legalitate" | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.54912281036377 seconds.