Luni, 11 Martie 2013 - 06:13 AM Aleg.RO: Ponta: Il astept pe Basescu sa spuna adevarul in Parlament despre reuniunea JAI

Publicat de: ---

Realitatea TV

Premierul Ponta a declarat ca asteapta ca presedintele Basescu sa prezinte, marti, in Parlament adevarul despre discutiile din Consiliul JAI privind aderarea Romaniei la Schengen, si anume sa explice ca doar Germania a fost impotriva, iar Olanda si Finlanda au propus o noua discutie in decembrie .

"Domnia sa, ca si mine, dupa sedinta JAI am avut acces, prin natura functiilor, la ce s-a intamplat exact acolo, avem din interior toate discutiile, si ma astept ca presedintele Basescu sa spuna adevarul despre ce a fost la JAI. In Consliul JAI a fost Germania impotriva, si au fost doua tari, Olanda si Finlanda, care au spus sa se mai discute in decembrie. In schimb, au fost 13 tari, si toate celelalte dupa aceea, care au luat cuvantul si au spus ca este incorect ce i se intampla Romaniei, ca nu e normal sa se foloseasca de Romnia si Bulgaria pentru probleme interne", a spus Ponta.

El a aratat ca exista o problema reala si serioasa legata de integrarea comunitatilor de romi, care nu poate fi rezolvata pana in luna decembrie.

Presedintele Traian Basescu a solicitat conducerii Parlamentului sa se adreseze, marti, 12 martie, plenului reunit al celor doua Camere, pe probleme actuale de politica europeana.

Ministrii de Interne si Justitie din statele membre UE reuniti, joi, in Consiliul JAI, au convenit amanarea deciziei privind aderarea Romaniei si Bulgariei pana la o data ulterioara nedefinita.

De asemenea, ministrii din Consiliul JAI au decis ca rediscutarea temei sa aiba loc intr-o reuniune in luna decembrie a acestui an.

Surse oficiale au declarat agentiei MEDIAFAX ca, in cadrul Consiliului JAI, marea majoritate a statelor membre au exprimat pozitii de sustinere a aderarii Romaniei si Bulgariei, pozitii opuse fiind exprimate insa de Germania, Olanda si Finlanda, care au conexat tema de progrese substantiale in privinta MCV.

Noua Constitutie va trebui sa includa si o prevedere prin care presedintelui tarii sa i se interzica sa mai participe la intruniri cu caracter politic, inclusiv la reuniuni ale partidelor europene, asa cum procedeaza in prezent presedintele Traian Basescu, a declarat premierul Victor Ponta. "Mi se pare chiar comic la un moment dat, am vazut ca presedintele are ca preocupare chiar ce se intampla in PDL, adica se ocupa de campania din PDL, ceea ce e foarte departe de ideea acelui presedinte al tuturor romanilor. Eu cred ca viitorul presedinte al Romaniei niciodata nu trebuie sa mai faca asa ceva si trebuie sa punem inclusiv in Constitutie faptul ca presedintele tarii nu participa la intruniri cu caracter politic. Faptul ca domnia sa participa la sedintele Partidului Popular European e un lucru anormal. Exista presedinti fosti social-democrati, in Austria, Italia, Grecia, Irlanda, dar nu o s-i vedeti la reuniunile Partidului Socialistilor Europeni. Nu o sa vedeti niciun presedinte de dreapta care merge la PPE cu exceptia presedintelui Basescu ", a spus Ponta la A3.El a adaugat ca nu are nicio teama ca Crin Antonescu, ca viitor presedinte al tarii, va proceda ca Traian Basescu, dar ca aceasta prevedere trebuie introdusa in Constitutie pentru presedintii care il vor urma pe Antonescu.


(263 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Realitatea TV

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Realitatea TV:

Ponta: Il astept pe Basescu sa spuna adevarul in Parlament despre reuniunea JAI | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.37146496772766 seconds.