Marți, 12 Iunie 2012 - 05:25 AM Aleg.RO: USL a castigat detasat sefia Consiliului Judetean Iasi

Publicat de: ---

jurnalulnational Alianta l-a invins pe actualul presedinte al institutiei Constantin Simirad, candidat din partea UNPR

Judetul Iasi va avea sefi de institutii (CJ si Primarie) de aceeasi coloratura politica . Optimismul temperat cu care a pornit in campania electorala seful Consiliului Judetean Iasi Constantin Simirad s-a dovedit realist. El a pierdut lupta cu principalul contracandidat, Cristian Adomnitei (USL) care a castigat detasat totalizand 67 la suta din numarul de voturi exprimate conform datelor exit-poll, in timp ce Simirad a obtinut un scor rusinos, situat undeva aproape de 5 la suta, rezultat care il situeaza abia pe locul patru.

Viitorul presedinte CJ Adomnitei a fost urmat de Petru Movila (PDL), cu  aproape 20 la suta si Vlad Hogea (PPDD) care a obtinut noua la suta.'O asemenea dovada de incredere pe care mi-au dat-o iesenii inseamna un privilegiu si o mare obligatie. Incepe o noua era pentru Iasi, in care orasul, judetul si Guvernul au aceeasi culoare politica', a spus candidatul castigator din partea USL, Cristian Adomnitei care a indeplinit nu pentru foarte mult timp si functia de ministru al invatamantului in timpul mandatului de prim-ministru al lui Calin Popescu Tariceanu. Adomnitei a spus ca printre prioritatile sale ca viitor presedinte al CJ Iasi se numara modernizarea aeroportului, realizarea autostrazii Iasi-Targu Mures si a spitalului regional de urgente. Intrebat daca se astepta la acest scor si care a fost cheia succesului sau el a declarat ca stie cu ce procent a intrat in campania electorala si cat de mult a muncit.

De asemenea Primaria Iasi a fost castigata conform asteptarilor de actualul primar Gheorghe Nichita (PSD) care a obtinut un scor foarte bun - 58 la suta, in timp ce contracandidatii sai au obtinut: Tudor Ciuhodaru (Aliata pentru Iasi) 14.5 la suta, Daniel Oajdea (PPDD) 11.4, iar Nicusor Paduraru (PDL) doar 10.5 la suta.

La nivelul judetului Iasi, USL este anuntat castigator la mai bine de 80 de primarii, in timp ce PDL a obtinut doar zece. In municipiul Pascani actualul primar PNL va fi inlocuit de reprezentantul PSD, la Tg. Frumos primarul liberal Gheorghe Tataru a fost de asemenea invins de un reprezentant al PSD.


(212 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Jurnalul Național

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Jurnalul Național:

USL a castigat detasat sefia Consiliului Judetean Iasi | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.3016529083252 seconds.