Marți, 12 Iunie 2012 - 05:25 AM Aleg.RO: ALEGERI LOCALE 2012 REZULTATE FINALE. La Galati, USL a castigat primaria si consiliul judetean

Publicat de: ---

Gândul

Primaria si Consiliul Judetean Galati revin USL, potrivit rezultatelor la alegerile locale 2012, furnizate de BEJ si BEM Galati . Noul primar al municipiului Galati este liberalul Marius Stan, care a candidat din partea USL si care a castigat detasat, obtinand 48,7 la suta din voturile alegatorilor, a informat Biroul Electoral Municipal Galati dupa centralizarea voturilor de la toate sectiile de votare din muncipiu.

Stan, care a obtinut 59.614 de voturi, este directorul executiv al clubului de fotbal Otelul Galati si a ocupat in mandatul trecut functia de consilier local din partea PNL.

Marius Stan il va inlocui in functia de primar pe Dumitru Nicolae (PSD) care a detinut aceasta functie trei mandate consecutive si care a ales sa nu candideze pentru un al patrulea mandat.

Stan candideaza pentru a doua oara la aceasta functie, la alegerile din 2008 reusind sa obtina doar locul al treilea.

Al doilea in preferintele electoratului din muncipiul Galati pentru functia de primar a fost independentul Nicusor Ciumacenco, care a fost votat de 34.604 alegatori, adica 28,2 la suta.

Ciumacenco este viceprimarul in functie al Galatiului si a ales sa candideze ca independent, desi activase in PSD inainte de inceputul campaniei electorale.

Candidatul PP-DD Constantin Ene, a obtinut locul trei, primind 11.511 voturi, adica 9,4 la suta, in timp ce senatorul Marius Necula, candidatul APP din partea PDL, a fost votat de 8.446, adica 6,9 la suta dintre alegatorii din Galati.

Rezultatele finale centralizate indica si componenta noului Consiliu Local. Astfel, USL va avea 19 consilieri locali, PP-DD - cinci consilieri, iar APP trei consilieri locali.

Bacalbasa - 64,54%

Rezultatele partiale centralizate pana la ora 14:00 pentru Consiliul Judetului si presedinte al Consiliului Judetului s-a facut pentru 119 de sectii de votare din totalul de 433.

Pentru Consiliul Judetului Uniunea Social Liberala a primit 62,11 la suta de voturi, Alianta Pentru Progres, 21,08 la suta, iar Partidul Poporului Dan Diaconescu - 8,04 la suta.

Primul loc la presedintia Consiliului Judetului este ocupat de Nicolae Dobrovici-Bacalbasa (USL) cu 64,54 la suta, urmat de actualul presedinte, Eugen Chebac (APP din partea UNPR), cu 21,66 la suta si Alexandru Teodorescu (PP-DD).

 


(297 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gândul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gândul:

ALEGERI LOCALE 2012 REZULTATE FINALE. La Galati, USL a castigat primaria si consiliul judetean | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.30232095718384 seconds.