Marți, 12 Iunie 2012 - 05:25 AM Aleg.RO: USL a castigat presedintia CJ Suceava cu Catalin Nechifor si majoritatea in Consiliul Judetean- Rezultate finale

Publicat de: ---

Gândul

 

Candidatul USL Suceava la functia de presedinte al Consiliului Judetean Suceava, Catalin Nechifor, a castigat alegerile cu 5 .429 de voturi in plus fata de presedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, care a candidat pentru un nou mandat din partea PDL, iar USL obtine si majoritatea in CJ Suceava.

Potrivit centralizarii finale efectuate de Biroul Electoral Judetean Suceava, Catalin Nechifor a obtinut 135.923 de voturi, in timp ce Gheorghe Flutur a fost votat de 130.494 de suceveni, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Pe urmatoarele locuri s-au situat candidatul PP-DD, Adrian Artene, care a obtinut 20.223 voturi si candidatul UNPR, Catalina Vartic, care a fost votata de 7.688 voturi.

In Consiliul Judetean Suceava, vor fi reprezentate doar USL, PDL si PP-DD, fiind singurele formatiuni care au depasit pragul electoral.

Astfel, din cei 36 de consilieri judeteni, USL va avea 18 mandate, PDL 15 mandate, iar PP-DD, trei mandate, dupa ce PDL si PP-DD au obtinut cate un mandat de consilier judetean prin redistribuire.

Conform centralizarii efectuate de Biroul Electoral Judetean, in cele 114 localitati din judet, PDL a castigat 59 de functii de primar, USL 46 de functii de primar, PSD a castigat separat patru posturi de primar, iar PNL un post de primar, in timp ce in patru localitati primarul este independent.

In urma alegerilor de duminica, PDL a obtinut in judetul Suceava un numar de 599 de consilieri locali, USL un numar de 561 de consilieri locali, PP-DD un numar de 112 consilieri locali, PSD-62 de consilieri locali, UNPR-55 de consilieri locali, PNL-31 de consilieri locali, PRM-26 de consilieri locali, PER-14 consilieri locali, Uniunea Polonezilor din Romania-5 consilieri locali, patru consilieri locali a obtinut Alianta de Centru Dreapta-PNL-PC, cate trei consilieri locali au obtinut PNTCD, Comunitatea Rusilor Lipoveni, Uniunea Ucrainenilor din Romania, iar Asociatia Partida Romilor a castigat doua locuri de consilier local.

Alti 39 de consilieri locali alesi au fost candidati independenti.

In judetul Suceava prezenta la alegerile locale de duminica a fost de 56,52 la suta.


(295 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gândul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gândul:

USL a castigat presedintia CJ Suceava cu Catalin Nechifor si majoritatea in Consiliul Judetean- Rezultate finale | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.30494999885559 seconds.