Joi, 07 Iunie 2012 - 06:22 AM Aleg.RO: "Sunt primar din '57". Topul celor mai longevivi primari din Romania

Publicat de: ---

ziarulfinanciar Autor: Sorina IONASC 06 .06.2012

Sunt primari de-o viata si, chiar daca au trecut de mult de varsta pesionarii, s-au inscris din nou in cursa pentru un nou mandat. Ionel Farcas, primarul comunei Apahida, judetul Cluj, are aproape 80 de ani, si 38 dintre ei i-a petrecut la primarie. El este cel mai longeviv edil din Romania.

Prima oara a fost ales in 1957, cand era membru PCR, acum candideaza pentru al cincilea mandat dupa Revolutie, din partea PNL.

Primii 22 de ani de primarie i-a facut intre 1957 si 1979, cand a fost eliberat din functie prin ordin PCR. "A fost cel mai neplacut episod din viata mea de primar, dar erau alte vremuri pe atunci. Daca asa s-a dat ordin, am respectat. Dar am fost foarte trist atunci", a declarat Ionel Farcas, pentru gandul. Cu toate acestea, dupa aproape 12 ani de pauza, el a fost reales in 1996, "la chemarea cetatenilor".

In ciuda varstei, primarul al comunei clujene crede ca nu exista un edil mai bun ca el pentru Apahida, mare sau avantaj fiind experienta bogata pe care o are. "E foarte placut sa fii atatia ani primar, nu am gresit prea mult, am crescut odata cu comunitatea. La ce infectie era pe locul casei de cultura, de exemplu, si cum e acum... Mai e si relatia mea cu oamenii, pe care ii cunosc, le stiu nevoile si ei ma stiu pe mine. Nu cred ca exista cineva care sa-i cunoasca mai bine decat mine", a spus Farcas.

Cand vine vorba de viata de primar, Farcas nu gaseste ceva mai potrivit decat versurile imnului PDL, "Verde inrourat" - "e si grea, e si frumoasa viata" de primar. Sustine ca a realizat multe, in 38 de ani, a construit scoli, sali de sport, a renovat primaria si si a facut drumurile. Ionel Farcas are insa si motive sa fie nemultumit.

"Sunt multe lucruri pe care oricat ai vrea sa le faci, nu ai cum. In fiecare seara ma gandesc daca a plecat de la mine vreun locuitor nemultumit. Plus ca mai e si problema cu familia, eu plec dimineata la 6 si ma intorc la 10 seara. Copiilor le e dor de mine, si sotiei. Sunt atat de ocupat incat n-am reusit sa ajung nici la festivitatea de absolvire a fetei mele mai mici", a povestit primarul. Cititi mai mult despre cei mai longevivi primari din Romania pe www.gandul.info


(332 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Ziarul Financiar

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Ziarul Financiar:

"Sunt primar din '57". Topul celor mai longevivi primari din Romania | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.2968909740448 seconds.