Joi, 07 Iunie 2012 - 06:21 AM Aleg.RO: Parlamentarii care candideaza la alegerile locale

Publicat de: ---

Puterea de Mioara Costin Politica interna Taguri: senatori, deputa?i, PSD, PNL Sharevar addthis_config = ;

 

Senatori si deputati s-au inscris in competitia pentru alegerile locale 2012, fie pentru postul de primar sau pentru cel de presedinte de consiliu judetean . Daca vor castiga mandatul de ales local, ei vor trebui  sa renunte la mandatul de parlamentar, intrucat functia de ales local este incompatibila cu mandatul de senator sau deputat.

 

Ziarul PUTEREA a realizat  o campanie de lunga durata, dedicata alegerilor locale 2012, in care a prezentat candidaturile pe fiecare judet, atat la primarii, cat si la consiliile judetene. Intrucat mai sunt doar cateva zile pana la scrutin, va prezentam o parte din parlamentarii care au decis sa paraseasca fotoliile din Camera Deputatilor sau Senat, in favoarea celor de primar sau de presedinte de consiliu judetean. Spre deosebire de prefecti, parlamentarii nu sunt nevoiti sa demisioneze, ca sa poata candida pentru posturi in administratia locala, dar, daca vor castiga, sunt obligati sa renunte la un mandat. Legea 161/2003  privind asigurarea transparentei in exercitarea functiilor publice prevede, la articolul 81: ?Calitatea de deputat sau de senator este incompatibila cu exercitarea oricarei functii publice de autoritate, potrivit Constitutiei, cu exceptia celei de membru al Guvernului?. Drept urmare, daca vor castiga pe 10 iunie, vor trebui sa renunte la mandatul de parlamentar, care oricum expira in toamna.

 

USL - 17 parlamentari

 

Conform listei oficiale a USL data publicitatii in luna aprilie, s-au inscris in competitie pentru alegerile locale 17 senatori si deputati pentru fotoliile de primar sau cele de presedinte de consiliu judetean.

 

Iata candidatii USL pentru sefia consiliilor judetene: Teodor Atanasiu, deputat PNL, Alba; Radu Moldovan, deputat PSD, Bistrita-Nasaud; Horea Uioreanu, deputat PNL, Cluj; Adrian Tutuianu, deputat PSD, Dambovita; Cristian Adomnitei, deputat PNL, Iasi; Ciprian Dobre, deputat PNL, Mures; Ioan Cindrea, deputat PSD, Sibiu; Catalin Nechifor, deputat PSD, Suceava; Horia Teodorescu, deputat PSD, Tulcea.

 

Candidatii USL la primarii sunt: Marius Nicoara, senator PNL, Cluj-Napoca; Cristinel Bigiu, senator PNL, Buzau; Lia-Olguta Vasilescu, senator PSD, Craiova; Iulian Badescu, senator PNL, Ploiesti; Nicolae Robu, senator PNL, Timisoara; Trifon Belacurencu, deputat PSD, Tulcea;  Emilian Francu, senator PNL, Ramnicu-Valcea; Robert Negoita, deputat PSD, candidat sectorul 3, Bucuresti.

 

La PDL, 3 deputati pe Bucuresti

 

In tabara adversa, la PDL, doar pe Bucuresti sunt 3 deputati care vor un mandat de edil: Silviu Prigoana, candidat la Primaria Generala,  Sulfina Barbu la sectorul 4  si Toader Palelologu la sectorul 1. La UNPR, cel mai cunoscut candidat este senatorul Anghel Iordanescu, care a intrat in lupta pentru  fotoliul de primar general.


(263 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Puterea

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Puterea:

Parlamentarii care candideaza la alegerile locale | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.31183815002441 seconds.