Miercuri, 06 Iunie 2012 - 05:20 AM Aleg.RO: Primarul Liviu Negoita elimina taxa de parcare

Publicat de: ---

7plus Autor: eNational

In 2008, democrat-liberalul Liviu Negoita castiga al doilea mandat de primar cu 80% din voturi . Atunci, locuitorii sectorului 3, indiferent daca erau simpatizanti ai PSD, PNL etc au pariat pe primarul lor. Pe omul Liviu Negoita, care intr-un singur mandat facuse cat altii in zeci de ani.

In opt ani de mandat, Liviu Negoita a transformat Sectorul 3 in cea mai moderna zona a Capitalei

Revenind in zilele noastre, trebuie spus ca pariul a fost pe deplin onorat, sectorul 3 transformandu-se in cel mai frumos ?oras? al Bucurestiului. Si asta pentru ca primarul Liviu Negoita a crezut intotdeauna ca le datoreaza un sector mai bun, mai linistit, mai sigur cetatenilor care l-au sustinut.

Sistematizat si intretinut de Primaria Sectorului 3, Parcul Alexandru Ioan Cuza este unul dintre cele mai frumoase parcuri ale Bucurestiului

Din respect pentru ei, edilul sectorului 3 a dus administratia la alt nivel, incercand sa ia decizii pentru oameni, din mijlocul oamenilor. Si realizarile nu au intarziat sa apara, ele fiind reale si vizibile, nu doar fraze insirate pe hartie.

Maidanele, transformate in parcuri

Intre anii 2004-2012 in sectorul 3 au fost ridicate 21 de corpuri noi de gradinite

In comparatie cu celelalte sectoare ale Capitalei, in sectorul 3 nu exista deficit de spatiu verde. In schimb, exista 200 de hectare de spatii verzi reabilitate, cinci parcuri mari, cu o suprafata de 110 hectare, care au beneficiat de investitii substantiale pentru infrumusetarea zonelor de agrement si a bazelor sportive incluse,  305 locuri de joaca si 265 de mini-parcuri.

Dupa 20 de ani, in sectorul 3 a fost construita prima Scoala de Muzica si Arte Plastice din Capitala

In mandatul lui Liviu Negoita, au fost plantati 155.000 de arbori, comparativ cu 1.500 in perioada 2000-2004 a fostei administratii pesediste. De asemenea, maidanele de sute de mii de hectare din 2004 au fost transformate in spatii verzi bine ingrijite.

Primarul Liviu Negoita, in mijlocul celor mai tineri locuitori ai sectorului 3

In cele cinci parcuri mari administrate de Primaria Sectorului 3 (Parcul Al. I. Cuza, Parcul Titanii, Parcul IOR Titan II, Parcul Gheorghe Petrascu, Parcul Pantelimon) au fost amplasate 6 complexe de fantani si o fantana arteziana mobila, montata pe luciul apei din Parcul Alexandru Ioan Cuza. In plus, pentru sustinerea concertelor pe timpul verii in Parcul Al. I. Cuza au fost amplasate doua constructii de tip foisor.

Liviu Negoita a dorit sa afle problemele oamenilor direct de la oameni

Tot in Parcul Al. I. Cuza a fost construita o pista pentru role, in timp ce in Parcul Titan II a fost amenajata o pista pentru biciclete. Totodata, Primaria Sectorului 3 a modernizat complet Parcul Coltea si a inceput lucrarile pentru realizarea unui parc acvatic in cadrul centrului de agrement Pantelimon Parc. De mentionat ca toate parcurile de pe raza sectorului 3 sunt pazite si supravegheate permanent.

Scoli reabilitate, crese si gradinite construite de la zero

Primaria Sectorului 3 a curatat si transformat terenurile din jurul blocurilor in spatii de joaca pentru copii

Intelegand preocuparea parintilor pentru educatia copiilor lor, primarul Liviu Negoita a vrut ca cei mici sa invete si sa creasca in unitati moderne si dotate la standarde europene. Astfel, primaria a construit 21 de gradinite si are acum in proiect trei crese noi.

Aleea Ciucea dupa amenajare

De asemenea, in sectorul 3 a fost construita, dupa 20 de ani, prima Scoala de Muzica si Arte Plastice. In paralel se lucreaza la extinderea Liceului Teoretic Dante Alighieri, iar intre timp a fost finalizata o sala de sport moderna la Grupul scolar “Elie Radu”.

Parcul Titanii era o paragina inainte de 2007. Liviu Negoita l-a transformat intr-un modern loc de agrement pentru familiile cu copii din sectorul 3

In perioada urmatoare, primarul Liviu Negoita si-a propus sa construiasca un bazin de inot in incinta Liceului Teoretic Al. I. Cuza, dar si sa restaureze sala de festivitati de la Scoala Superioara Comerciala Nicolae Kretzulescu.

Parcul Titanii dupa amenajare

Mai mult, edilul sectorului 3 a avut grija ca toate unitatile de invatamant sa beneficieze de servicii de paza si protectie.

Sectorul 3, un sector sigur

Sectorul 3 nu este doar curat si asfaltat, ci  este considerat sectorul cu cel mai mic numar de infractiuni. Si asta pentru ca exista 200 de agenti in serviciul comunitatii, plus un dispecerat al Politiei Comunitare. In plus, la nivelul sectorului, pe marile bulevarde si intersectii, sunt instalate 30 de camere video, iar primaria are un plan permanent de colaborare cu Politia Sector 3 pentru prevenirea faptelor antisociale si cresterea gradului de siguranta a cetatenilor.

Proiectele lui Liviu Negoita

Liviu Negoita, un primar care a fost tot timpul la datorie

Dupa opt ani de mandat si realizari nenumarate, primarul Liviu Negoita isi doreste in continuare sa puna umarul la dezvoltarea sectorului 3. In acest sens, edilul isi propune sa construiasca in continuare parcari publice de resedinta si sa finalizeze cele doua parcari supraterane si subterane (Lucretiu Patrascanu si Campia Libertatii). Totodata, democrat-liberalul intentioneaza sa introduca scutirea de la plata taxei pentru parcarile de resedinta, precum si scutirea de la plata utilitatilor a persoanelor cu venituri mici. Tot pentru cei incercati de soarta, primarul promite ca, pe langa cele 11 centre destinate protectiei persoanelor adulte, va mai construi, in anii urmatori, inca doua centre de zi pentru persoanele varstnice si cu dizabilitati.

O campanie cu stil

Pe langa calitatile de administrator, Liviu Negoita a demonstrat ca are taria sa incaseze loviturile adversarilor si, cel mai important, ca are atat de mult caracter incat sa se tina departe de jocurile marlanesti ale acestora. Politician elegant, edilul sectorului 3 nu si-a jignit sau atacat contracandidatii,  a avut o campanie curata si a lasat faptele sale sa vorbeasca pentru el. Gestul probabil va fi rasplatit pe masura in ziua votului, pe 10 iunie, cand locuitorii sectoruluin 3 vor cauta in buletin pozitia 4 pentru a pune stampila pe Liviu Gheorghe Negoita.


(468 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
7 Plus

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa 7 Plus:

Primarul Liviu Negoita elimina taxa de parcare | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.39180111885071 seconds.