Miercuri, 06 Iunie 2012 - 05:19 AM Aleg.RO: Clujul investeste peste 9 mil. lei in modernizarea unui centru de servicii sociale

Publicat de: ---

ziarulfinanciar Autor: Laurentiu Cotu 05 .06.2012

Consiliul Judetean Cluj-Napoca a demarat un proiect european in valoare totala de 9,2 mil. lei (2,1 mil. euro), din care 6,3 mil. lei (1,4 mil. euro) reprezinta finantare nerambursabila din Fondul European de Dezvoltare Regionala, pentru reabilitarea si modernizarea unui centru de servicii sociale comunitare din oras.

Executia efectiva a lucrarilor, care vizeaza modernizarea unei suprafete utile totale de 1.334 mp, va demara in cursul saptamanii viitoare, iar finalizarea acestora se va realiza intr-un termen de maxim 18 luni.

Proiectul ''Centru comunitar judetean-complex de servicii sociale comunitare pentru copii si adulti'' a primit finantare in cadrul Programului Operational Regional 2007-2013. Odata finalizat, centru de servicii sociale va furniza servici de suport si asistenta pentru familiile si copiii aflati in dificultate, sprijin pentru integrarea, readaptarea si reeducarea profesionala a tinerilor sau consiliere.

Totodata, acest centru va furniza si servicii de ingrijire socio-medicala de recuperare si reabilitare, kinetoterapie, fizioterapie, terapie ocupationala, psihoterapie, psihopedagogie, logopedie pentru copii si persoane adulte cu deficiente. Beneficiari proiectului vor fi copii cu dizabilitati, cu autism sau cu tulburari din spectrul autist, persoane adulte cu dizabilitati, persoane cu dementa Alzheimer, precum si tineri care parasesc sistemul de protectie. Capacitatea centrului va fi de 488 de persoane, urmand sa fie create 55 de noi locuri de munca.


(286 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Ziarul Financiar

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Ziarul Financiar:

Clujul investeste peste 9 mil. lei in modernizarea unui centru de servicii sociale | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.28789710998535 seconds.