Joi, 24 Mai 2012 - 06:24 AM Aleg.RO: Suspendarea lui Basescu, testul impus de Antonescu lui Ponta

Publicat de: ---

evenimentulzilei Premierului i se cere sa-si arate loialitatea fata de USL prin inlaturarea presedintelui .

Accelerarea procedurilor de suspendare a lui Traian Basescu este "proba loialitatii" pe care PNL i-o cere premierului Victor Ponta. Suspiciunile liberalilor au fost alimentate in ultima perioada de apropierea lui Ponta de UNPR.Conform unor surse din USL, dupa locale, Parlamentul ar putea fi depopulat de vreo 20 de alesi, care au sanse sa devina primari sau sefi de consilii judetene. Pentru liderul PSD, abordarea subiectului suspendarii presedintelui Basescu inainte de locale este delicata, in conditiile in care voturile UNPR, care a anuntat ca nu voteaza impotriva presedintelui, sunt vitale pentru sustinerea viitoarelor proiecte propuse de guvern, sustin sursele citate.

Liberalii si conservatorii ar vrea insa sa treaca la fapte dupa locale. Precaut, Ponta incearca sa amane problema dupa parlamentare, pentru a avea o guvernare fara emotii si legi trecute prin Parlament. Suspiciuni de blatTacerea premierului pe tema suspendarii presedin­telui, repusa pe masa de conservatorul Dan Voiculescu cu al sau calendar de demitere intins pe 60 de zile, nu a fost primita cu entuziasm de catre parteneri. Coroborate cu dificultatile PSD si PNL de colaborare electorala in teritoriu, aceasta atitudine a lui Ponta a alimentat suspiciunile liberale privind un posibil blat cu fosta Putere.Drept urmare, cei din PNL au trecut la testarea vitezei de reactie a premierului si a ? PSD. Deputatul liberal Cornel Pieptea a propus revenirea legii referendumului la situatia din 2007, atunci cand, pentru demiterea presedintelui, era nevoie de majoritatea voturilor exprimate, adica de patru milioane de voturi mai putin decat cele noua necesare in prezent, cand seful statului poate fi debarcat numai daca a intrunit majoritatea voturilor cetatenilor inscrisi in listele electorale. Precautiile PSDLiderul deputatilor PSD, Valeriu Zgonea, este retinut in privinta suspendarii. ?Punctual, ca lider de grup o sustin (legea lui Pieptea ? n.r.).Dar suspendarea nu exista in discutia noastra, a grupurilor parlamentare ale USL. Nu cred nici ca domnul profesor Voiculescu are astfel de preocupari. Noi trebuie sa demonstram ca avem alte prioritati."Curtea Constitutionala, pe tusaO alta masura de precautie luata de liberali priveste eliminarea atributiilor Curtii Constitutionale(CCR) din hotararile Parlamentului, cum ar fi cea de suspendare a presedintelui Basescu. Sub pretextul ca activitatea CCR este incarcata in mod excesiv cu aceste decizii, Pieptea a propus ca judecatorii sa-si limiteze competentele. Liberalii vor astfel sa ocoleasca un obstacol pus in calea suspendarii chiar de catre social-democratul Dan Sova, care a oferit CCR posibilitatea de a invalida o eventuala hotarare Parlamentului de suspendare a sefului statului.

Citi?i ?i:

Oprea: Niciodata nu vom vota pentru suspendarea presedintelui Basescu. Guvernul Ponta il vom monitoriza"Pre?edintele-jucator" al USL a intrat in scena. Ideile trasate de Voiculescu pentru guvernare: "In 60 de zile il suspendam pe Basescu"Crin Antonescu: Suspendarea lui Basescu si inlocuirea lui Anastase raman preocupari ale USLMiron Mitrea: Pe Basescu il pa?te suspendarea daca face un pas gre?itPonta: Ostilitatea intre mine, Antonescu ?i Basescu va exista in continuare


(452 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Evenimentul Zilei

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Evenimentul Zilei:

Suspendarea lui Basescu, testul impus de Antonescu lui Ponta | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.30459094047546 seconds.