Marți, 31 Mai 2011 - 05:54 AM Aleg.RO: Senatorul Ion Toma s-a înscris în UNPR, puterea redobandeste majoritatea în Senat

Publicat de: ---

Gândul Senatorul neafiliat Ion Toma (fost PSD) s-a înscris, luni, în Uniunea Nationala pentru Progresul Romaniei, se arata într-un comunicat UNPR remis Mediafax dupa anuntul senatorului Serban Radulescu privind plecarea sa din grupul PDL

Senatorul neafliliat Ion Toma (fost PSD) s-a înscris, luni, în Uniunea Nationala pentru Progresul Romaniei, se arata într-un comunicat UNPR remis MEDIAFAX dupa anuntul senatorului Serban Radulescu privind plecarea sa din grupul PDL .

"Senatorul Ion Toma s-a înscris luni, 30 mai 2011, în Uniunea Nationala pentru Progresul Romaniei. De profesie economist, Ion Toma a fost ales senator în Colegiul uninominal 2 din Circumscriptia electorala nr.30 Olt. Aflat la al doilea mandat în Senat, Ion Toma este membru al Comisiei pentru afaceri europene a Parlamentului Romaniei", se arata în comunicat.

"Sunt un om de stanga si înscrierea mea în UNPR este un pas firesc. Am venit alaturi de colegii care au demonstrat ca stanga romaneasca nu si-a pierdut demnitatea. La fel ca toti colegii din UNPR, nici eu nu mi-am schimbat crezul politic si valorile, ci altii au schimbat peste noapte macazul. Regret ca partidul pentru care am muncit ani de zile s-a schimbat atat de dramatic în rau în ultima vreme. Am însa si o mare bucurie. Si anume ca în UNPR am regasit fosti colegi, adevarati prieteni si oameni de caracter. Alaturi de Gabriel Oprea, Marian Sarbu, Cristian Diaconescu, Vali Steriu, Anghel Iordanescu, oamenii care au contribuit decisiv la iesirea Romaniei din recesiune, voi face în continuare o politica de stanga si voi pune umarul la obtinerea unor rezultate bune pentru UNPR în 2012. Sunt sigur ca daca nu ar fi existat UNPR, Romania ar fi fost astazi într-o situatie mult mai dificila. Acest lucru mi-a fost transmis inclusiv de alegatorii din Olt, cei cu care m-am consultat înainte de a veni alaturi de UNPR", a declarat Toma, citat în comunicatul UNPR.

UNPR mentioneaza ca începand de luni, Toma va activa în cadrul grupului UNPR din Senat.

Uniunea mentioneaza ca are în prezent 27 de parlamentari - 12 senatori si 15 deputati.

Senatorul Serban Radulescu si-a anuntat, luni, demisia din grupul parlamentar al PDL, afirmand ca face acest lucru "nu cu bucurie", demersul sau ducand la pierderea de catre coalitie a majoritatii în Senat.

In urma anuntului acestuia, puterea a pierdut majoritatea la Senat, avand 68 de senatori, din totalul de 137, în conditiile în care Toma era neafiliat.

Dupa trecerea lui Toma la UNPR, puterea redobandeste majoritatea de 69 de senatori.

Cristian Fierbinteanu, fierbinteanu@mediafax.ro


(618 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gândul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gândul:

Senatorul Ion Toma s-a înscris în UNPR, puterea redobandeste majoritatea în Senat | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.29317498207092 seconds.