Marți, 24 Mai 2011 - 05:24 AM Aleg.RO: Traian Basescu se inchide din nou la Cotroceni. Al doilea an fara ??Ziua Portilor Deschise??

Publicat de: ---

Puterea ?Ziua Portilor Deschise la Cotroceni? nu a mai avut loc pe 19 mai, asa cum se intampla in trecut . Suntem in al doilea an consecutiv cand Traian Basescu renunta in a mai organiza evenimentul care ii sarbatorea popularitatea reconfirmata prin victoria in referendumul de suspendare din anul 2007. Anii 2010 si 2011, ai anularii actiunii ?Ziua Portilor Deschise?, coincid cu scaderea dramatica a popularitatii presedintelui.

?Este, cred, o zi care va trebui sa ramana in calendarul fix al Cotroceniului - ?Ziua Portilor Deschise?, la fiecare data de 19 mai?, erau cuvintele presedintelui Romaniei, rostite in data de 18 mai 2008, cu prilejul primei editii a ?Zilei Portilor Deschise? organizate in mandatul sau. De atunci si pana acum, avantul de sarbatoare si deschidere a scazut la Cotroceni. Concomitent cu scaderea lui Traian Basescu in popularitate. Anul acesta, ?Ziua Portilor Deschise? nu se mai organizeaza, asa cum ar fi trebuit, pe 19 mai. Nici in urma cu un an evenimentul nu a mai avut loc.

?Ziua Portilor Deschise? la Cotroceni fusese instaurata de seful statului pentru a sarbatori data de 19 mai, cand Traian Basescu iesise triumfal in referendumul de suspendare a sa din functie. Desfasurata in mai 2008 si 2009, ?Ziua Portilor Deschise? producea adevarate bai de multime pentru presedintele Basescu. ?Avand in vedere afluxul, eu am cerut serviciilor Administratiei Prezidentiale sa prelungeasca programul pana la ora 24.00. Cred ca este interesant, pentru ca noaptea gradinile din Cotroceni sunt foarte frumoase si saloanele Cotroceniului pe timp de noapte sunt foarte frumoase ca si ziua?, spunea Traian Basescu in 2008, an cand ?Ziua Portilor Deschise? aducea peste 40.000 de vizitatori la Palat. Un an mai tarziu, in 2009, evenimentul aducea cam tot atat de multi curiosi, fapt care facea din nou ca programul de vizitare sa se prelungeasca.

Cum s-au scuzat Cotrocenii

La fel ca in acest an, Palatul Cotroceni s-a facut si in 2010 ca uita de eveniment. Anul trecut, desi era programata pentru 19 mai, ?Ziua Portilor Deschise? a suferit amanari succesive, pana cand nu s-a mai tinut deloc. Ziarul ?Puterea? atrasese atunci atentia ca e posibil  ca Presedintia sa renunte la eveniment, insa oficialii de la Cotroceni au negat informatia, acuzand publicatia de inventii. Datele pe care Valeriu Turcan, purtatorul de cuvant al Administratiei Prezidentiale, spunea atunci ca daca le ia in calcul erau 15 august sau 7 octombrie. ?Articolul din ?Puterea? contine o inventie, si anume ca ?Ziua Portilor Deschise? nu ar mai avea loc in anul 2010?, sustinea atunci sus si tare Valeriu Turcan, purtatorul de cuvant al lui Traian Basescu. ?Eu va pot spune ca decizia din acest an a fost aceea de a organiza ?Ziua Portilor Deschise? de hramul Bisericii Cotroceni. Biserica are doua hramuri: Adormirea Maicii Domnului si Sfintii Serghie si Vah. Prima varianta ar fi sambata cu 15 august, iar cea de-a doua varianta ar fi saptamana cu 7 octombrie?, declara pe 1 iunie 2010 Valeriu Turcan la Realitatea TV.

?Nu e obiectivul meu sa fiu fluierat?

O explicatie a anularii ?Zilei Portilor Deschise la Cotroceni? ar putea fi temerile presedintelui de a intampina grupuri ostile. Daca in anii trecuti presedintele Basescu era actor principal in baile de multime, din primavara lui 2010 incoace el evita pe cat se poate sa mai apara in mijlocul oamenilor. Rugat recent sa explice de ce si-a redus numarul de aparitii publice, seful statului a declarat ca nu isi propune sa fie fluierat la diverse evenimente. ?Ultimele reusite in acest sens le-ati vazut la Iasi. Ati vazut ce reusita a fost acea baie de multime cu fluieraturi...?, a afirmat de curand Traian Basescu.(577 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Puterea

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Puterea:

Traian Basescu se inchide din nou la Cotroceni. Al doilea an fara ??Ziua Portilor Deschise?? | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.33442497253418 seconds.