Joi, 28 Aprilie 2011 - 05:53 AM Aleg.RO: Basescu: Daca mi s-ar fi propus un ministru convenabil la Munca, emiteam decretul imediat

Publicat de: ---

Realitatea TV

Presedintele Traian Basescu a declarat, miercuri, la postul public de televiziune, ca, daca premierul i-ar fi facut o numire "convenabila" pentru Ministerul Muncii, in locul lui Ioan Botis, ar fi emis decretul de numire "imediat" . Cum insa acest lucru nu a fost posibil, seful statului l-a desemnat pe premier ca interimar.

Basescu: Daca mi-ar fi propus un ministru convenabil la Munca, emiteam decretul imediat / FOTO: Grup RC Imaginea 1/1

Intrebat care a fost ratiunea pentru care l-a desemnat pe Emil Boc drept ministru interimar al Muncii, seful statului a explicat: "Nu eu am ales-o. Daca (Emil Boc, n.r.) mi-ar fi propus un ministru convenabil la Munca, cu siguranta emiteam decretul imediat."

Totodata, seful statului a adaugat ca interimatul lui Emil Boc in fruntea Ministerului Muncii se poate prelungi 45 de zile, "dupa Constitutie".

"In momentul in care vor avea persoana potrivita pentru o asemenea functie, pentru ca, daca s-a reformat piata muncii prin noul Cod al Muncii si prin legislatia dialogului social, va trebui continuata reforma in zona sociala, dreptul de asistenta pentru diverse categorii. Ori aici sunt legi, trebuie o noua lege a copilului. O lege generala care este gata, a fost lasata terminata de ministrul Botis. Dar legile sectoriale, care decurg - o lege a copilului, o lege a familiei, legea pentru protejarea persoanelor cvu dizabilitati. Este un set intreg de legi, si va trebui un om care sa poata continua aceste procese de reforma", a explicat Basescu.

Cat despre situatia fostului ministru Ioan Botis, seful statului adauga: "Avem legi, avem institutii. Domnul ministru Botis trebuie sa mearga in fata institutiilor sa-si lamureasca problemele, fie ca e vorba de ANI, fie ca e vorba de DNA."

Totodata, seful statului a vorbit si despre reformele care trebuie sa fie facute, cu riscul fluieraturilor. "Romania a inceput sa fie bine cotata, din punct de vedere al evolutiilor", asigura seful statului.


(639 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Realitatea TV

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Realitatea TV:

Basescu: Daca mi s-ar fi propus un ministru convenabil la Munca, emiteam decretul imediat | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.39790606498718 seconds.