Vineri, 29 Octombrie 2010 - 06:29 AM Aleg.RO: Ce a promis Basescu oficialilor FMI?

Publicat de: ---

WallStreet Presedintele Traian Basescu a promis oficialilor FMI din misiunea de evaluare a acordului stand-by ca nu va promulga legile privind TVA redusa la alimente si neimpozitarea pensiilor sub 2 .000 de lei, au declarat pentru Mediafax surse guvernamentale.

"Guvernul nu cauta solutii pentru compensarea veniturilor care nu s-ar incasa prin aplicarea TVA redusa la alimente sau neimpozitarea pensiilor sub 2.000 de lei, pentru ca FMI nu le ia in calcul. Cei de la FMI au primit asigurari de la presedintele tarii ca ambele legi nu vor fi promulgate si vor fi retrimise Parlamentului", au spus sursele citate.

Plenul Camerei Deputatilor a adoptat la inceputul saptamanii trecute un proiect de lege initiat de parlamentari PSD, PC si PNL prin care TVA scade de la 24% la 5% pentru paine, carne, lapte, ulei si zahar.

In aceeasi zi, Camera Deputatilor a adoptat si o propunere legislativa a deputatului PDL Mircia Giurgiu de modificare a Codului Fiscal, care prevede ca "venitul impozabil lunar din pensii se stabileste prin scaderea din venitul din pensii a sumei de 2.000 de lei neimpozabile lunare".

Presedintele Traian Basescu a declarat, luni, ca nu a primit la promulgare legile privind TVA la alimente si neimpozitarea pensiilor mici, mentionand ca se va pronunta cu celeritate si ca se poate miza, din partea sa, pe o pozitie in acord cu interesul national si nu pe una populista.

El a precizat atunci, raspunzand unei intrebari, ca nu a primit la Cotroceni reglementarile legate de TVA la alimente si neimpozitarea pensiilor mici.

 


(587 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
WallStreet

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa WallStreet:

Ce a promis Basescu oficialilor FMI? | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.35671615600586 seconds.